Creating business through circular design

De circulaire economie ontstaat niet vanzelf. CIRCO richt zich op het in beweging brengen van een nieuwe markt. CIRCO activeert daarom – met steun van de overheid – ondernemers en creatieve professionals om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen.

“Producten langer in the loop houden? Zorg ervoor dat alle partijen er belang bij hebben dat producten hun waarde behouden”
Jeroen HinfelaarProgrammamanager CIRCO

Wat CIRCO kan betekenen voor:

 • Ik neem deel aan een CIRCO Circular Design Class.
 • Ik ondersteun als activatiepartij de netwerkpartners in de activatie van bedrijven voor een CIRCO Track.

Lees meer

 • Ik neem deel aan een CIRCO Demo (miniworkshop).
 • Ik neem deel aan een CIRCO Track.

Lees meer

 • Ik organiseer een CIRCO Kick-off event om zo de CIRCO-methodiek aan meerdere relevante thema’s en programma’s te koppelen en gezamenlijk een nog te definiëren hoeveelheid Tracks te ontwikkelen.
 • Ik organiseer als netwerkpartner een CIRCO Demo (miniworkshop).
 • Ik organiseer als netwerkpartner een CIRCO Track in mijn regio. Hierbij kan ik partijen betrekken die deelnemers werven (activatiepartijen).
 • Ik neem CIRCO mee als een instrument in het beleid.

Lees meer

 • Ik neem deel aan een CIRCO Teacher Class.
 • Ik neem het onderwerp Circulair Ontwerpen op in mijn lesprogramma met de CIRCO Curriculum Kit.

Lees meer

Heb je een vraag?

Stel hem aan een van onze experts

* We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk

Stuur een bericht
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe kan ik de CIRCO-methodiek inzetten?

CIRCO inspireert en equipeert bedrijven om te komen tot nieuwe vormen van waardeketens en het samen optrekken van creatieve en maakindustrie, van business en design. De CIRCO-methodiek is een bewezen aanpak. Inmiddels hebben meer dan duizend mensen deelgenomen aan het aanbod van CIRCO. De CIRCO-methodiek kan worden ingezet in aansluiting op al bestaande programma’s van organisaties en regio’s.

De CIRCO-methodiek biedt mkb’ers handvatten om hun product en/of dienst en businessmodel circulair te ontwerpen. Onder meer gemeenten, brancheorganisaties en kennisorganisaties kunnen de CIRCO-methodiek aanbieden aan bedrijven in hun netwerk.

Ontdek hoe jij vanuit jouw rol de CIRCO-methodiek kunt inzetten

Wat is mijn rol als creatieve professional in een circulaire wereld?

Hoe kun je als creatieve professional bijdragen aan de ontwikkeling van de circulaire economie, en daarbij zelf nieuwe business genereren? Je leert het in de CIRCO Circular Design Class. In deze ééndaagse training leer je meer over circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in jouw rol bij het realiseren van circulaire producten en services.

De inhoud van de Class is gebaseerd op het onderzoek en boek Products that Last (TU Delft, 2014, geschreven door associate professor Conny Bakker en senior researcher Marcel den Hollander) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën. Er komen verschillende inspirerende praktijkvoorbeelden langs van koplopers. De circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën passen we toe op jouw situatie. Op basis van de principes van Products that Last maken we nieuwe concepten voor bestaande producten en diensten van jouw bureau.

Om je nieuwe inzichten toe te kunnen passen in de praktijk, is het goed om je op te stellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de Class krijg je inzicht in hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers en collega’s kunt krijgen.

Bekijk het actuele aanbod van Classes

Start het gesprek, kom ook bij onze LinkedIn-groep