Agenda

Hier vind je het aanbod van TracksClasses en overige Events. Tracks zijn workshop-programma’s voor ondernemers. Classes zijn gericht op creatieve professionals. Onder events vind je een overzicht van alle overige activiteiten.

9 september 2022
  • Ontwerpstrategie
  • Consumentengoederen
Circular Design Class – Consumentenproducten & Maakindustrie

In deze ééndaagse training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in je rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten. Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als ontwerper van consumentengoederen, kunststof- en professionele producten - onder anderen productontwerpers, productmanagers, interieur- en meubelontwerpers.

Meer informatie
27 september (ochtend), 13 oktober (ochtend) en 20 oktober (middag)
  • Bouw
  • Bouw
Track – Bouw en infra

Circulair bouwen betekent het bouwen zonder natuurlijke hulpbronnen uit te putten, zonder schadelijke emissies naar lucht, water en bodem en waar mogelijk zelfs positieve milieu-impact te creëren. Ben je aannemer of heb je een andere rol binnen de bouw/infra-sector in Zeeland en wil je aan de slag met circulair bouwen of ben je al aan het circulair bouwen, maar zoek je nog verdieping? Meld je dan aan voor de CIRCO Track!

Meer informatie
29 september, 11 oktober en 1 november 2022
  • Consumentengoederen
Track – Luiers en incontinentiemateriaal

Jaarlijks worden in Nederland ca. 2 miljard luiers en incontinentiemateriaal weggegooid en als restafval verbrand. Dat is circa 400.000 ton materiaal dat verloren gaat. Doelstelling van deze CIRCO Track is om met de keten te verkennen hoe luier- en incontinentiemateriaal opnieuw ingezet kan worden als bruikbare grondstoffen. Zo kunnen we de kringloop sluiten en daarmee de milieu-impact van deze afvalstroom te verminderen.

Meer informatie
dinsdag 1 november, donderdag 10 november en donderdag 24 november 2022
  • Consumentengoederen
Track – Textiel Hergebruik & Recycling II

Na het succes van de Textiel Track die in maart & april 2022 plaatsvond, organiseren wij een tweede Textiel Track waarin wij wederom met bedrijven uit de keten samenkomen om duurzame oplossingen te zoeken voor het hergebruik & recycling van textiel! Ditmaal richten we ons op de keten van interieur/woontextiel. Ben jij een ondernemer in deze tak binnen de textielindustrie? Meld je dan nu aan!

Meer informatie
16 en 23 november 2022
  • Ontwerpstrategie
  • Bouw
Circular Design Class Bouw – Circulair ontwerpen / Basis

De circulaire revolutie binnen de bouw- en vastgoedsector is begonnen. De bouwsector is momenteel niet toekomstbestendig en is wereldwijd verantwoordelijk voor bijna de helft van de gebruikte grondstoffen. Een slimmer en efficiënter grondstoffenmanagement is cruciaal om welvaart blijvend mogelijk te maken. Daarom nodigen CIRCO en BNA Academie architecten uit om via de principes van de circulaire economie aan een toekomstbestendige industrie te werken.

Meer informatie