Agenda

Hier vind je het aanbod van TracksClasses en overige Events. Tracks zijn workshop-programma’s voor ondernemers. Classes zijn gericht op creatieve professionals. Onder events vind je een overzicht van alle overige activiteiten.

9 februari 2023
 • Ontwerpstrategie
 • Maakindustrie
CIRCO Demo: Circular Supply Power in de Maakindustrie

Ben jij benieuwd hoe je als toeleverancier aan de slag kan met circulaire economie? Tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseert CIRCO Hub Noord Holland een CIRCO Demo als onderdeel van het event Circular Supply Power. Hiermee bundelen het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie en CIRCO de krachten om toeleveranciers in de maakindustrie circulair op weg te helpen.

Meer informatie
17 februari 2023
 • Ontwerpstrategie
 • Consumentengoederen
Circular Design Class – Consumentenproducten, Maakindustrie & Verpakkingen | CIRCO & BNO

In deze training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circular design, pas je dit toe op je eigen case en krijg je inzicht in je rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten. Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals* werkzaam als ontwerper van consumentengoederen, professionele producten en verpakkingen

Meer informatie
22 februari, 10 maart en 17 maart
 • Kunststof
Track- Verduurzaming van de printbranche (vlaggen en banners)

Het Rotterdamse bedrijf HelloPrint gaat met haar ketenpartners de uitdaging aan om dit single use proces circulair te maken. Hiermee nemen ze een koplopersrol op zich binnen de printbranche en om dit te realiseren is samenwerking in de keten essentieel. Deze CIRCO Track brengt betrokken partijen rond grote evenementen samen, met als doel de plastic afvalstroom drastisch te verminderen en tegelijkertijd kansen te formuleren voor een circulair verdienmodel.

Meer informatie
Woensdag 22 februari, Donderdag 9 maart, Vrijdag 24 maart
 • Kunststof
Verpakkingen in de Horeca

Produceer jij voedselverpakkingen in de horeca? Ben jij horecaondernemer en ben je het overschot aan verpakkingen zat? Of ben jij leverancier van horecaproducten en rijd je met een volle vrachtwagen heen en een lege vrachtwagen terug? Dan dagen wij jou uit om met ons en samen met ketenpartners te werken aan circulaire concrete oplossingen. Doe jij met ons mee? Geef je dan op voor deze CIRCO Track!

Meer informatie
8 maart, 22 maart en 5 april
 • Circulair Design
 • Bouw
Track- Circulaire kansen rondom vervanging infrastructuur

In Rotterdam wordt jaarlijks zo’n 40 km aan ondergrondse infrastructuur vervangen. Een enorme opgave waar veel materialen en producten worden verbruikt en afgedankt. Binnen deze vervangingsopgave schuilen ecologische en economische kansen voor alle partijen; van opdrachtgever tot uitvoerder tot bewoner. Door efficiënter om te gaan met grondstoffen en door hergebruik van materialen pakken we bijvoorbeeld kansen op kostenbesparing. Zeker gezien de huidige grondstoffenprijzen. We moeten op weg naar een circulaire economie!

Meer informatie
5 april, 19 april en 10 mei 2023
 • Bouw
Circulaire bouw (Oost-Nederland)

In de bouwsector worden veel grondstoffen en energie gebruikt. Ook hier krijgen we steeds meer te maken met grondstoffenschaarste, leverings- en prijsonzekerheid, hoge transportkosten en veranderende wet- en regelgeving. Stabiliteit, grip op de kosten, leveren van kwaliteit en duurzaam en toekomstbestendig ondernemen vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen en dus nieuwe ketens en samenwerkingen. Met deze CIRCO Track leer je als bedrijf en in de waardeketen hoe je hier meer grip op kunt krijgen en welke stappen voor jouw bedrijf relevant zijn.

Meer informatie
Nog te bepalen, in 2e kwartaal '23
 • Businesskansen
 • Consumentengoederen
Track- Toys that last (Nederlandse versie)

De wereldwijde speelgoed en game markt werd in 2021 geschat op US$305.57 miljard dollar. Theworldounts.com schat in dat voor elke miljoen dollar omzet 40 ton plastic wordt gebruikt wat jaarlijks optelt tot een verbijsterende 12.22 miljoen ton. De Ellen MacArthur Foundation heeft op haar beurt berekend dat maar liefst 80% hiervan eindigt in een verbrandingsoven, op een vuilnisbelt of in de oceaan.

Meer informatie
31 mei, 14 en 28 juni 2023
 • Maakindustrie
Energieopslag, opwek en laadinfrastructuur (Oost-Nederland)

De vraag naar energieopslag, opwek en laadinfrastructuur neemt razendsnel toe. Momenteel worden in Nederland 400 laadpalen per dag geplaatst en dat willen ze opschalen naar 1700. Steeds vaker kan opgewekte energie niet worden terug geleverd of worden gebruikt, zijn materialen en componenten voor bijvoorbeeld batterijen niet leverbaar en levert de recycling van energieopslag-systemen uitdagingen op, zoals het terug kunnen winnen van vaak kostbare materialen. Ook (brand)veiligheid speelt een belangrijke rol. Het efficiënt omgaan met (schaarse) grondstoffen, verlengen van levensduur, garanderen van een veilig energiesysteem en optimale benutting en levering van energie, vragen om een circulaire aanpak. Met deze CIRCO Track leer je als bedrijf en in de waardeketen hoe je hier meer grip op kunt krijgen en welke stappen voor jouw bedrijf relevant zijn.

Meer informatie