Tracks

Ontdek nieuwe businesskansen, stap in een circulair designproces en ontwikkel een visie en stappenplan met onze Tracks & Classes. Een Track is een driedaags programma voor ondernemers, een Class duurt één dag en is bedoeld voor creatieve professionals. Zie hieronder het overzicht van alle komende Tracks.

 • Maakindustrie
Workshop Track – Circulaire Haven & Logistiek (online)

14 & 28 mei, 10 juni 2020

9.00 - 18.00 uur

Op dit moment vindt er nog veel waardeverlies plaats in de maritieme maakindustrie. De hoeveelheden ruwe grondstoffen die worden verbruikt bij het bouwen van schepen en installaties is enorm. Ook kunnen bedrijven in de haven en logistiek slimmer samenwerken. Zo heeft de ene onderneming energie en grondstoffen over die een ander juist goed kan gebruiken. Hiervoor zijn nieuwe ketensamenwerkingen nodig. Dit vraagt om nieuwe samenwerkingsvormen, nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen.

Meer info & aanmelden
 • Businesskansen
 • Maakindustrie
Workshop Track – Maakindustrie Limburg (online)

27 mei, 9 & 23 juni 2020

9.00 - 18.00 uur

De CIRCO Track is een driedaags programma waarin je diepgaand en praktisch kennis maakt met de principes van circulair ontwerpen. Deelname aan de Circular Business Design Track biedt jouw bedrijf dé kans om aan de slag te gaan en circulaire business te creëren. Deze speciale CIRCO Track wordt georganiseerd in samenwerking met LIOF. LIOF werkt toe naar een regio zonder afval en uitval.

Meer info & aanmelden
 • Maakindustrie
Workshop Track – Maakindustrie Meppel

4, 18 & 25 juni 2020

9.00 - 18.00 uur

In een circulaire economie worden hoogwaardige diensten geleverd, gaan producten langer mee en worden ze slim hergebruikt en gerecycled. Voor de maakindustrie vraagt dit om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. Hiervoor zijn vaak nieuwe samenwerkingen nodig. CIRCO biedt een driedaags praktijkgericht ontwikkeltraject aan, om samen met ketenpartners, een eigen circulaire propositie in ontwerp en businesscase uit te werken. Zo ontdekken we samen nieuwe kansen en zetten we circulaire business in gang.

Meer info & aanmelden
 • Businesskansen
 • Consumentengoederen
Workshop Track – Circulaire Zorglogistiek

Q3/Q4 2020 (exacte data nader te bepalen ivm corona)

9.00 - 18.00 uur

Binnen het zorgdomein bestaan veel logistieke stromen van waardevolle materialen en producten. Hoogwaardige producten als scootmobiels, bedden en catscanners tot consumables als injectienaalden en reageerbuisjes. Al deze producten hebben waarde en veel van deze waarde wordt op verschillende plekken in de keten verspild. Diverse oplossingen zoals deelplatforms, refurbishment en nieuwe productontwerpen kunnen helpen deze verspilling tegen te gaan.

Meer info & aanmelden
 • Businesskansen
 • Maakindustrie
Workshop Track – Offshore wind

Q3 (exacte data nader te bepalen)

9.00 - 18.00 uur

Binnen de offshore wind-industrie liggen veel circulaire kansen, van de ontwerp- tot de end of life-fase van windparken. Welke mogelijkheden zijn er voor levensduurverlenging? Wat valt er te doen aan onderhoud en remanufacturing vanuit circulair perspectief? Tijdens de CIRCO Track ga je met deze vragen aan de slag, ontdek je circulaire kansen en ontwikkel je een eigen circulaire propositie en businesscase.

Meer info & aanmelden
 • Businesskansen
 • Consumentengoederen
Workshop Track Fashion, sportswear, sporting goods & shoes

Data nader te bepalen ivm corona

9.00- 17.30 uur

Wat zou jij doen als je je producten na verkoop en gebruik weer terugkrijgt? Dat is een van de vragen die centraal staan tijdens de Circular Business Design Track, die Modint, FGHS en CIRCO in mei organiseren. Tijdens deze driedaagse Track met het thema Fashion, sportswear, sporting goods & shoes kunnen twee medewerkers per bedrijf intensief kennismaken met circulariteit. Wat betekent het voor het product(ontwerp) en daarna voor de dagelijkse praktijk als het product op de markt is? Een mooie opstap voor bedrijven die concrete (vervolg)stappen willen zetten naar circulair ondernemen.

Meer info & aanmelden

Staat jouw gewenste thema er niet bij?
Draag zelf een onderwerp aan!

Workshop Bouw​ Overijssel

Q3/Q4 (exacte data nader te bepalen)

ntb - in overleg met de bedrijven die zich aanmelden

De bouwsector is zeer materiaal-intensief, wat zorgt voor veel CO2-uitstoot. Dit creëert een brede opgave waar veel kansen liggen. Deze driedaagse Track wordt speciaal georganiseerd voor MKB’ers in de provincie Overijssel uit de bouwketen, gebouwgerelateerde maakindustrie en toeleveranciers. Voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe businesskansen en die bezig zijn om circulaire business te ontwikkelen en op weg geholpen willen worden in een gefaciliteerd design-proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers.

Meer info & aanmelden
 • Businesskansen
 • Maakindustrie
Workshop Track – Installatietechniek

2, 15 & 24 september 2020

9.00 - 18.00 uur

In een circulaire economie worden hoogwaardige diensten geleverd, gaan producten langer mee en worden ze slim hergebruikt en gerecycled. Voor de installatietechniek vraagt dit om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. Hiervoor zijn vaak nieuwe samenwerkingen nodig. CIRCO biedt een driedaags praktijkgericht ontwikkeltraject aan, om samen met ketenpartners, een eigen circulaire propositie in ontwerp en businesscase uit te werken. Zo ontdekken we samen nieuwe kansen en zetten we circulaire business in gang.

Meer info & aanmelden
 • Businesskansen
 • Maakindustrie
Workshop Track – Maritieme maakindustrie en Haven

4, 16 & 23 september 2020

9.00 - 18.00 uur

Werk je bij een bedrijf dat actief is in Zuid-Holland in de maritieme maakindustrie of in de haven en wil je aan de slag met circulair ondernemen? Denk bijvoorbeeld aan het aanpakken van waardeverlies of marktkansen voor re-manufacturing en ontwerp voor demontage, hergebruik en flexibiliteit. Doe dan mee aan deze driedaagse CIRCO Track in BlueCity, waarin je op weg wordt geholpen in een gefaciliteerd ontwerpproces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers.

Meer info & aanmelden
 • Businesskansen
 • Consumentengoederen
Workshop Track – Horeca & Catering

21 september, 5 & 19 oktober 2020

9.00 - 18.00 uur

Het zijn zware tijden voor horeca, cateraars en voedselondernemers. Toekomstbestendigheid en nieuwe of aanvullende verdienmodellen zijn daarom nu een extra grote uitdaging. Circulaire economie biedt hiervoor handvatten! Werk je bij een bedrijf dat actief is in de horeca- en cateringbranche in Zuid-Holland en wil je aan de slag met deze uitdagingen? Doe dan mee aan deze driedaagse CIRCO Track in BlueCity, en ontdek waar jouw circulaire kansen liggen.

Meer info & aanmelden
 • Businesskansen
 • Consumentengoederen
Workshop Track – Recreatie- en watersportbranche Zeeland

Q4 (exacte data nader te bepalen)

9.00 - 17.30 uur

De recreatie- en watersportbranche wordt geconfronteerd met een snel veranderende omgeving. Dit komt onder andere door de energietransitie en het toetreden van nieuwe spelers op de markt. Ook is sprake van een kortere productcyclus en steeds sneller veranderende gastwensen en gastverwachtingen. Het is belangrijk dat de sector daar passende oplossingen voor ontwikkelt. Nieuwe circulaire businessmodellen kunnen een andere blik geven op de sector en bovendien de band met bestaande gasten én nieuwe doelgroepen versterken.

Meer info & aanmelden
 • Businesskansen
 • Consumentengoederen
Workshop Track – Loodvrije Recreatieve Visserij

Q4 (exacte data nader te bepalen)

9.00 - 17.30 uur

Binnen de recreatieve sportvisserij wordt veel lood gebruikt, in allerlei vormen, met een totale jaarlijkse hoeveelheid van ruim 500 ton (bron: Emissieregistratie Deltares). Dit komt terecht in het water, wat gevolgen heeft voor de kwaliteit van onze leefomgeving. Om sportvisserij en recreatie in en op het water ook in de toekomst mogelijk te houden, is het noodzakelijk om te voorkomen dat het lood in het water terechtkomt. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én businessmodellen. In deze CIRCO Track leer je er alles over.

Meer info & aanmelden
 • Businesskansen
 • Consumentengoederen
Workshop Track – Evenementen- en congreslocaties

14 & 28 oktober, 11 november 2020

9.00 - 18.00 uur

Duurzaamheid en circulariteit worden - zowel op nationaal als internationaal niveau - steeds belangrijker voor het onderscheidend vermogen van event- en congreslocaties. Tegelijkertijd daagt veranderende wet- en regelgeving ook uit tot het vormen van nieuwe waardeketens. Werk je bij een bedrijf dat actief is in de evenementen- en congreslocatiebranche in Zuid-Holland en wil je aan de slag met deze uitdagingen? Doe dan mee aan deze driedaagse CIRCO Track in BlueCity.

Meer info & aanmelden
 • Businesskansen
 • Maakindustrie
Workshop Track – Holland Pomp Groep

20 oktober, 3 & 17 november 2020

9.00 - 18.00 uur

Circulaire economie is een systeem waarin hoogwaardige diensten worden geleverd en waarin producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled. Voor pompsystemen vraagt dit om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. Hiervoor zijn vaak nieuwe samenwerkingen nodig. Tijdens deze Track leer je er alles over en ga je samen met (keten)partners aan de slag.

Meer info & aanmelden
 • Consumentengoederen
Workshop Track – Recreatie- en watersportbranche

4 & 25 november, 1 december 2020

9.00 - 18.00 uur

De recreatie- en watersportbranche wordt geconfronteerd met een snel veranderende omgeving, zoals de energietransitie en het toetreden van nieuwe spelers op de recreatiemarkt. Ook is sprake van een steeds kortere productcyclus en sneller veranderende gastwensen en -verwachtingen. Het is belangrijk dat de sector daarvoor passende oplossingen ontwikkelt. Nieuwe circulaire businessmodellen kunnen een andere blik geven op de recreatiesector en bovendien de band met bestaande gasten én nieuwe doelgroepen versterken.

Meer info & aanmelden