CIRCO Track Tuinbouw reststromen | Verduurzaming van de tuinbouwketen

Track

15-06-2022
Nog niet bekend

LET OP: Onderstaande data zijn nog onder voorbehoud

tomaten-stengels.jpg

Driedaagse Track

In de tuinbouwketen – van land tot  consument – liggen waardevolle kansen om te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan het reduceren van afval-restromen of het verwaarden van deze restromen verderop in de keten.

Samenwerking tussen de opeenvolgende partijen in de tuinbouwketen is essentieel om deze kansen te benutten en stappen te zetten op het gebied van verduurzaming en bedrijfseconomische stabiliteit en groei. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen

Tijdens de CIRCO Track gaan we aan de slag om duurzame business te ontwikkelen en word je op weg geholpen en ondersteund in design proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers.

Na afloop heb je zowel een duurzame lange termijn visie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Voor wie?

In Limburg gevestigde bedrijven, toeleveranciers en ketenpartners in de tuinbouwketen

▪Zaadbedrijven

▪Teeltbedrijven, zowel planten als tuinbouwproducten

▪Groothandels AGF – Telersvereningen

▪Snijderijen

▪Retailers

CIRCO Hub Limburg

LIOF en Rabobank zijn de oprichters van CIRCO Hub Limburg met als doel: het inspireren en aanzetten tot meer circulaire bedrijvigheid in Limburg. Gezamenlijk helpen we ondernemers in concrete CIRCO tracks om hun circulaire ambities in de praktijk te verwezenlijken: binnen 7 stappen brengen we je van lineair naar circulair! En laten we je zien dat deze maatschappelijke impact heel goed samen gaat met economisch rendement.