Track – Circulaire maakindustrie Dordrecht

Track

28 september, 12 oktober, 26 oktober

Maakbedrijven en ondernemers uit de regio Dordrecht die willen ontdekken wat de circulaire economie voor het bedrijf kan betekenen en hoe je het praktisch toepasbaar maakt.

676260.jpg

De Drechtsteden heeft een sterke en brede maakindustrie waar veel geïnnoveerd wordt. Denk daarbij alleen al aan de maritieme topregio die we zijn, nationaal én internationaal.

Om dit te blijven, en zelfs te versterken, moeten we anders omgaan in het gebruik van onze materialen. Door efficiënter om te gaan met grondstoffen en materialen te hergebruiken, verzekeren we dat we onze producten kunnen blijven maken en pakken we kansen op kostenbesparing. Zeker gezien de huidige grondstoffenprijzen. We moeten op weg naar een circulaire economie!

Voor bedrijven uit de maakindustrie die hiermee aan de slag willen, organiseren de gemeente Dordrecht en de Rabobank een CIRCO Track. Tijdens de CIRCO Track gaan we aan de slag met jouw circulaire verdienmodel samen met andere bedrijven uit de sector. Na afloop heb je zowel een langetermijnvisie ontwikkeld als een concreet plan om morgen mee te beginnen!

In deze track onderzoeken we de circulaire kansen van jouw bedrijf die economisch en ecologische winst opleveren.

Onder begeleiding van professionele trainers wordt met de betrokken sectorpartijen gekeken hoe er aan de klantvraag voldaan kan worden en hoe we de sector toekomstbestendig kunnen maken. Door middel van deze CIRCO track zal de samenwerking in de industrie geoptimaliseerd worden.

 

Voor wie?

Maakbedrijven en ondernemers uit de regio Dordrecht die willen ontdekken wat de circulaire economie voor het bedrijf kan betekenen en hoe je het praktisch toepasbaar maakt.

CIRCO hub - provincie Zuid-Holland

Vanuit BlueCity zijn wij de Circo hub voor de provincie Zuid- Holland en organiseren alle tracks in deze provincie. De thema's zijn meestal gerelateerd aan onderzoeken of veranderende regelgeving die binnen de provincie (of landelijk) spelen. Houd de pagina in de gaten voor de tracks en onderwerpen die gaan spelen. Neem voor vragen en of opmerkingen vooral contact op!