Circulaire stappen in de zorg

Track

Najaar 2022
Nader te bepalen

Binnen de zorg worden veel grondstoffen, voedsel en energie verspild om mensen beter te maken. Zou je dat graag anders zien maar weet je niet goed waar te beginnen? Onze experts helpen je graag verder.

pexels-karolina-grabowska-4386466.jpg

Om mensen gezonder te maken, gebruiken zorginstellingen en ziekenhuizen veel energie, voedsel en grondstoffen. Mensen beter maken terwijl je aan de andere kant vervuilt en verspilt; dat is niet meer van deze tijd. Ben jij werkzaam in de zorg of ben je (toe)leverancier en wil je graag stappen ondernemen om verspilling tegen te gaan? Heb je goede ideeën maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan zeker contact met ons op via: CircohubmiddenNL@nmu.nl. Onze experts helpen je graag verder in de vorm van een driedaagse CIRCO track. Data: najaar (nader te bepalen).

CIRCO Hub Midden Nederland organiseert deze 3 daagse track.

Programma

Dag 1 Initiate Workshop
Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachtegoed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen.

Dag 2 Ideate Workshop
In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. We pakken de kansen uit de voorgaande workshop op en verkennen deze verder.

Dag 3 Implement Workshop
Tijdens de laatste workshop maken we de stap naar realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop. En naar de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Bovendien leer je om te gaan met barrières.

 

Waarom meedoen?

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
  • Het is een herijking van je business model. Is deze toekomstbestendig en welke nieuwe visies zijn er op dit gebied?
  • Meedoen aan CIRCO biedt veel kansen voor aanhaken op een breed netwerk, contact met andere sectoren en een groeiende community.
  • Samenwerken binnen de keten maakt ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis en concreet bruikbare tools.

Wat levert deelname op voor mij?

  • Tijdens de CIRCO Track ontwikkel je samen met ketenpartners plannen die op korte termijn realiseerbaar zijn voor je bedrijf.
  • Daarnaast krijg je zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.
CIRCO Hub Midden Nederland

De CIRCO Hub Midden Nederland organiseert CIRCO Tracks voor de regio 'Midden-Nederland', waarmee we doelen op de provincie Utrecht en de regio's daar direct omheen.