Circular Business Design Track Professional Cleaning

Track

januari / februari

Persoonlijke hygiëne en schoonmaken is in deze tijd erg belangrijk. Denk aan handen wassen en desinfecteren, maar ook aan het schoonmaken van bijv. winkels, supermarkten, kantoren, scholen en openbare gebouwen. Schoonmaakbedrijven zullen gefocust zijn op het schoonmaakresultaat, maar hoeveel afval is daarmee gemoeid?

pexels-matilda-wormwood-4099467

De CIRCO Track Professional Cleaning is erop gericht de verschillende stakeholders in de (professionele) schoonmaakbranche te helpen om circulaire kansen te herkennen en circulaire oplossingen te ontwikkelen. Daarbij spelen de schoonmaakapparatuur, de toegepaste chemie (inclusief verpakking), disposables en de schoonmaakprocessen zelf een belangrijke rol. Tezamen met ketenpartners gaan we op zoek naar afval reducerende en circulaire oplossingen.

Tijdens de CIRCO track gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen en word je op weg geholpen in een gefaciliteerd design proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers. Na afloop heb je zowel een lange termijn visie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

 

Driedaagse Workshop Track

Circulaire Economie is een systeem waarin hoogwaardige diensten worden geleverd, en waar producten zo lang mogelijk meegaan, om vervolgens te worden hergebruikt en gerecycled.

CIRCO biedt een driedaags ontwikkeltraject aan in samenwerking met NRK, ChemistryNL en om ketenpartners bij elkaar te brengen en vanuit ieders eigen positie en businesscase op weg te helpen en kennis op te doen van circulair ondernemen en circulair design. Zo worden samen nieuwe kansen ontdekt en wordt circulaire business in gang gezet.

 

Programma

Dag 1 Initiate Workshop
Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachten-goed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen.

Dag 2 Ideate Workshop
In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire business modellen en design strategieën. De kansen uit de voorgaande workshop worden samen met de ketenpartners opgepakt en verder verkend.

Dag 3 Implement Workshop
Tijdens de laatste workshop maken we de stap naar realisatie. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Tevens leer je om te gaan met barrières.

Voor wie?

Deze track wordt georganiseerd voor producenten en leveranciers van:

 • Professionele schoonmaakmiddelen
 • Verpakkingen voor schoonmaakmiddelen
 • Schoonmaakapparatuur / machines
 • Schoonmaak doeken, sponzen en disposables
 • Schoonmaakbedrijven
 • Hotels, supermarkten of grote winkelketen
 • Ketenpartners die verpakkingsafval en disposables inzamelen, sorteren en recyclen

 

Waarom meedoen?

 • Circulair ondernemen biedt nieuwe business kansen! Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
 • Het is een herijking van je business model. Is deze toekomstbestendig en welke nieuwe visies zijn er op dit gebied?
 • Meedoen aan CIRCO biedt veel kansen voor aanhaken op een breed netwerk, contact met andere sectoren en een groeiende community.
 • Samenwerken binnen de keten maakt ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
 • Je krijgt toegang tot actuele kennis en concreet bruikbare tools.

 

Wat levert het op?

 • Tijdens de CIRCO track ontwikkel je samen met ketenpartners plannen die op korte termijn realiseerbaar zijn voor je bedrijf.
 • Daarnaast krijg je zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.

Praktische informatie

Aantal deelnemers

Er is plek voor maximaal 10 bedrijven (2 personen per bedrijf).

Kosten

Per bedrijf wordt een bijdrage van € 500,- gevraagd. Voor dit bedrag kunnen 2 personen, 3 volledig verzorgde workshopdagen volgen.

Feitelijke kosten zijn € 2.000. Deze korting van 75% wordt mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier.

Trainers

Klaske Postma
Meer info
Ronald Lewerissa
Meer info