Circular Food

Track

Najaar 2022
Nader te bepalen

Food is ’s werelds grootste industrie en neemt momenteel veel meer dan het ons geeft. Wil jij hierin circulaire stappen ondernemen? Onze experts helpen je graag verder in de vorm van een 3-daagse track. Data: najaar (nader te bepalen).

pexels-photo-1640777FoodValley.jpeg

Food, ’s werelds grootste industrie, neemt veel meer dan het geeft: ons huidige foodsysteem past dan ook niet meer in de 21e eeuw. Bevolkingsgroei, afname van natuurlijke bronnen, verschuivende demografische gegevens en klanteisen hebben de foodindustrie de afgelopen 30 jaar fundamenteel veranderd (ter info:Food.ware365.com).  Dat kan beter: voor een modernere en duurzamere aanpak over hoe we voedsel laten groeien en produceren willen we graag met jou in gesprek. Ben jij werkzaam in de foodindustrie en wil je stappen ondernemen naar een circulaire aanpak? Neem dan contact met ons op via: CircohubmiddenNL@nmu.nl. Onze experts helpen je graag verder in de vorm van een track. Data: najaar (nader te bepalen).

 

Programma

Dag 1 Initiate Workshop
Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachtegoed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen.

Dag 2 Ideate Workshop
In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. We pakken de kansen uit de voorgaande workshop op en verkennen deze verder.

Dag 3 Implement Workshop
Tijdens de laatste workshop maken we de stap naar realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop. En naar de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Bovendien leer je om te gaan met barrières.

Waarom meedoen?

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
  • Het is een herijking van je business model. Is deze toekomstbestendig en welke nieuwe visies zijn er op dit gebied?
  • Meedoen aan CIRCO biedt veel kansen voor aanhaken op een breed netwerk, contact met andere sectoren en een groeiende community.
  • Samenwerken binnen de keten maakt ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis en concreet bruikbare tools.

Wat levert deelname op voor mij?

  • Tijdens de CIRCO Track ontwikkel je samen met ketenpartners plannen die op korte termijn realiseerbaar zijn voor je bedrijf.
  • Daarnaast krijg je zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.
CIRCO Hub Midden Nederland

De CIRCO Hub Midden Nederland organiseert CIRCO Tracks voor de regio 'Midden-Nederland', waarmee we doelen op de provincie Utrecht en de regio's daar direct omheen.