Track – Circulariteit in de superjachtbouw

Track

31 maart, 14 april en 29 april 2022

Nederland is één van de drie grootste landen, samen met Duitsland en Italië, op het gebied van het bouwen van superjachten. Van de totale markt wordt 26% van alle jachten in Nederland gebouwd, waarvan een groot deel in de provincie Zuid-Holland. Een grote rol wordt gespeeld door de gemeenten Rotterdam en Drechtsteden. Duurzaamheid en het ‘circulair’ gebruik van materialen krijgt steeds meer aandacht binnen de sector. De klantvraag begint langzaam te veranderen en dit zorgt ervoor dat de gehele keten mee moet. Kortom: circulariteit en duurzaamheid spelen steeds vaker een rol spelen in de bouw van een superjacht.

Schermafbeelding-2021-07-14-om-09.34.48.png

Nederland is één van de drie grootste landen, samen met Duitsland en Italië, op het gebied van het bouwen van superjachten. Van de totale markt wordt 26% van alle jachten in Nederland gebouwd, waarvan een groot deel in de provincie Zuid-Holland. Een grote rol wordt gespeeld door de gemeenten Rotterdam en Drechtsteden.

Duurzaamheid en het ‘circulair’ gebruik van materialen krijgt steeds meer aandacht binnen de sector. De klantvraag begint langzaam te veranderen en dit zorgt ervoor dat de gehele keten mee moet. Kortom: circulariteit en duurzaamheid spelen steeds vaker een rol spelen in de bouw van een superjacht. Naast een veranderende klantvraag is het ook belangrijk om te anticiperen op toekomstige wet – en regelgeving op het gebied van duurzaamheid en circulariteit, want die lijkt onvermijdelijk. Als laatste is het logisch en slim om efficiënt met materialen om te gaan gedurende het gehele bouwproces.

In deze track onderzoeken we met de gehele keten waar circulaire kansen liggen die ecologische en economische winst opleveren.

Onder begeleiding van professionele trainers wordt met de betrokken ketenpartijen gekeken hoe er aan de klantvraag voldaan kan worden en hoe we de sector toekomstbestendig kunnen maken. Door middel van deze CIRCO track zal de samenwerking in de keten geoptimaliseerd worden.

Praktische informatie

Voor wie?

Alle partijen die een rol spelen in de de levenscyclus van een superjacht, van ontwerp, bouw tot end of life. Bijvoorbeeld:

●  Naval Architects

●  Engineers

●  Casco bouwers

●  Afbouwwerven

●  Toeleveranciers en subcontractors

●  Maintenance en refit

Data
  • 31 maart – ochtend – op locatie bij Oceanco
  • 14 april – ochtend – online
  • 29 april – middag – op locatie bij Oceanco
Kosten

De kosten voor deelname zijn €1000,- ex BTW per bedrijf (voor twee personen). Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland. We hebben plek voor 12 bedrijven (vol = vol). Voor de helft van de plekken geldt dat er voorrang wordt verleend aan bedrijven die actief zijn binnen Zuid-Holland.

CIRCO hub - provincie Zuid-Holland

Vanuit BlueCity zijn wij de Circo hub voor de provincie Zuid- Holland en organiseren alle tracks in deze provincie. De thema's zijn meestal gerelateerd aan onderzoeken of veranderende regelgeving die binnen de provincie (of landelijk) spelen. Houd de pagina in de gaten voor de tracks en onderwerpen die gaan spelen. Neem voor vragen en of opmerkingen vooral contact op!