Consumptiegoederen: no time to waste!

Track

Najaar 2022
Nader te bepalen

Er zijn momenteel ontzettend veel consumptiegoederen die nog niet uitgerust zijn op een duurzame toekomst. Ben jij als professional werkzaam binnen deze branche en zou je graag circulaire stappen willen ondernemen? Neem dan snel contact met ons op.

pexels-karolina-grabowska-4498092.jpg

Track: Consumptiegoederen

Onder de term consumptiegoederen vallen vele productgroepen: van koffiebekers tot kleding en meubels. Feitelijk alle producten die worden gebruikt in huishoudens, bedrijven en maatschappelijke instellingen. Al deze producten maken een groot onderdeel uit van ons dagelijks leven. Maar zijn al deze producten wel uitgerust op een duurzame toekomst? Ben jij als professional onderdeel van de sector consumptiegoederen? En wil jij werken aan een duurzame én winstgevende business? Dan komen we graag met jou in contact via: CircohubmiddenNL@nmu.nl

Onze experts helpen je graag verder in de vorm van een Track. Data: najaar (nader te bepalen).

CIRCO Hub Midden Nederland organiseert deze 3 daagse Track.

 

Programma

Dag 1 Initiate Workshop
Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachtegoed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen.

Dag 2 Ideate Workshop
In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. We pakken de kansen uit de voorgaande workshop op en verkennen deze verder.

Dag 3 Implement Workshop
Tijdens de laatste workshop maken we de stap naar realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop. En naar de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Bovendien leer je om te gaan met barrières.

 

Waarom meedoen?

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
  • Het is een herijking van je business model. Is deze toekomstbestendig en welke nieuwe visies zijn er op dit gebied?
  • Meedoen aan CIRCO biedt veel kansen voor aanhaken op een breed netwerk, contact met andere sectoren en een groeiende community.
  • Samenwerken binnen de keten maakt ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis en concreet bruikbare tools.

Wat levert deelname op voor mij?

  • Tijdens de CIRCO Track ontwikkel je samen met ketenpartners plannen die op korte termijn realiseerbaar zijn voor je bedrijf.
  • Daarnaast krijg je zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.
CIRCO Hub Midden Nederland

De CIRCO Hub Midden Nederland organiseert CIRCO Tracks voor de regio 'Midden-Nederland', waarmee we doelen op de provincie Utrecht en de regio's daar direct omheen.