Kosten besparen met een circulair verdienmodel

Track

8 mei, 22 mei, 6 juni 2023
09.00 - 13.00 uur

Welk bedrijf heeft op dit moment niet met de stijgende kosten van grondstoffen en energie te maken? Tel daarbij op dat leveringen lang op zich laten wachten en grondstoffen steeds schaarser worden. En ook de wet- en regelgeving gericht op duurzaamheid wordt steeds meer aangescherpt. Een circulair businessmodel biedt kansen om deze uitdagingen op te lossen. Maar hoe zet je de eerste stappen om circulariteit toe te passen in je bedrijf?

BlueCity biedt bedrijven met een CIRCO Track praktische tools om hun business circulair te herontwerpen. Het trainingstraject fungeert als eerste kennismaking met de circulaire economie en biedt handvatten om de schouders eronder te zetten. In deze CIRCO Track ga je onder begeleiding van twee ervaren trainers je eigen keten en businessmodel uitdiepen. Waar in de keten en in mijn bedrijf zit waardeverlies? Hoe kan ik dit omzetten in waardevermeerdering? Welk circulair businessmodel past hierbij? We pakken deze vraagstukken in drie dagen concreet aan. Na afloop heb je voor je bedrijf zowel een lange termijn visie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Aan de track doen 11 andere bedrijven mee die dezelfde uitdaging aangaan. Normaal gesproken worden CIRCO Tracks georganiseerd rondom één sector, maar nu bieden we bedrijven uit alle industrieën een kans om mee te doen. Hoewel de branches uiteenlopend zijn, liggen de uitdagingen en kansen dichtbij elkaar. Mis deze kans dus niet en meld je nu aan voor deze BlueCity CIRCO Track

Wat levert het op?

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
  • Tijdens de Track werk je samen met ketenpartners, dat maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar. Bovendien houd je er mogelijk nieuwe partners aan over.
  • Je gaat intensief aan de slag met ervaren CIRCO trainers die expert zijn op het gebied van circulair ontwerp in jouw branche.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis, concrete tools, en inzicht in (markt)ontwikkelingen.
  • Het bereid je voor op de komst van actuele wet & regelgeving. En je krijgt zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.
  • Je gaat naar huis met een duidelijk en concreet plan voor een circulair product of dienst, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf.
BlueCity-Circulaire-Economie-sustainableinsurance-juni-31-1.jpg

Meld je nu aan via de button links op deze pagina!

Praktische informatie

Doelgroep
  • Bedrijven die te maken hebben met stijgende kosten en schaarste van grondstoffen
  • Bedrijven die ook in de toekomst concurrerend willen zijn 
  • Bedrijven die nieuwe business kansen willen ontdekken 
  • Bedrijven die niet willen wachten op veranderende wet en regelgeving
Deelnemers

Aan deze Track doen minimaal 8 en maximaal 12 bedrijven mee. Om de Track het best te benutten, zijn per bedrijf twee deelnemers nodig. Bij voorkeur een duo van Creatie (ontwerper of ingenieur) en Commercie (sales, marketing of business development). Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces. Een CIRCO Track gaat namelijk over het herontwerp van je product én van je businessmodel.

Investering

Per bedrijf is de investering € 1.000,-. Voor dit bedrag volgen 2 personen, 3 volledig verzorgde workshopdagen en ontvangen zij al het workshopmateriaal. De feitelijke kosten zijn € 2.000. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door de Rabobank

CIRCO Hub - provincie Zuid-Holland

Vanuit BlueCity zijn wij de CIRCO Hub voor de provincie Zuid-Holland en organiseren alle Tracks in deze provincie. De thema’s zijn meestal gerelateerd aan onderzoeken of veranderende regelgeving die binnen de provincie (of landelijk) spelen. Houd de pagina in de gaten voor de Tracks en onderwerpen die gaan spelen. Neem voor vragen en of opmerkingen vooral contact op!

Als je je wilt aanmelden voor een track kan je contact opnemen met Ruth Stijns (r.stijns@bluecity.nl of 0648548571)

Voor overige vragen rondom CIRCO kan je contact opnemen met Hannah Bruinink (h.bruinink@bluecity.nl of 0638389766)