Start met slimme oplossingen

Jouw achterban staat voor een hoop uitdagingen. Hoge energieprijzen, schaarste aan grondstoffen of productonderdelen, hoge transportkosten, schommelende vraag door wereldwijde crisissen en krapte op de arbeidsmarkt. Intussen gaat de dagelijkse bedrijfsvoering gewoon door en voelt het voor veel bedrijven alsof ze achter de feiten aan lopen. Zij móeten dus iets doen. En het goede nieuws is: zij kunnen ook daadwerkelijk iets doen, gefaciliteerd vanuit de brancheorganisatie. CIRCO helpt alle partijen hierbij graag op weg.

CIRCO richt zich op het in beweging brengen van een nieuwe markt. CIRCO traint ondernemers en creatieve professionals om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen.

Wat kan jij doen?

Sommigen leden zullen al flinke stappen gezet hebben richting circulair ondernemen, terwijl anderen nog niet weten waar te beginnen. CIRCO heeft voor elke stap in de circulaire reis van een bedrijf een passend aanbod. Bekijk hieronder wat wij jouw leden kunnen bieden. 

Stap 1 Inspireer en enthousiasmeer je leden

Circulair ondernemen biedt kansen, vergroot de concurrentiepositie en creëert meerwaarde. Inspireer leden door een Workshop Circulair Ondernemen aan te bieden, waar ze kennismaken met circulaire businessmodellen en – ontwerpstrategieën.

Wat?
Workshop circulair ondernemen, waarin deelnemers kennismaken met nieuwe businessmodellen en ontwerpstrategieën.

Duur: 45-90 minuten
Investering: € 400,-

Aantal deelnemers: maximaal 40

Meer weten? Neem contact op met een van onze CIRCO Hubs, of vul het interesseformulier in. Dan nemen wij contact met jou op.

Stap 2 Kansen identificeren

Slimme oplossingen zijn structureel. Heel veel oplossingen voor de huidige problemen zijn eigenlijk heel voor de hand liggend. Want het klinkt bijvoorbeeld heel logisch om als bedrijf minder grondstoffen te gebruiken. Maar hoe doe je dat?

Wil jij met een groep leden de kansen identificeren en benutten? Dan is een CIRCO Track wat je zoekt. 

Tijdens een track gaan ondernemers in 3 dagdelen aan de slag met een eigen product of hun eigen keten en zetten de eerste circulaire stap. Aan het einde van de workshopreeks heeft elke ondernemer een circulaire propositie ontwikkeld en een roadmap. Een goede stap levert direct wat op en legt het fundament voor een echte verandering op termijn.

Wat
Workshop reeks waarin ondernemers met een eigen product/case tot een circulair aanbod komen en een roadmap voor implementatie.

Duur: 3 dagdelen, waarvan 2x fysiek en 1x digitaal.
Investering: max 1500 euro* voor twee deelnemers

*Deelname aan een Track kost 2000 euro, maar wordt deels gesubsidieerd door de provincies.

Wil je dit aanbod verder verkennen? Neem contact op met een van onze CIRCO Hubs, of vul het interesseformulier in en we nemen contact met jou op.

Routes tot een CIRCO track

Er zijn twee routes om een CIRCO track te organiseren:

Zelf als activatiepartner
Als branchevereniging heb je een warm netwerk van ondernemers die je kunt activeren met de kansen van circulariteit te benutten. Als activatiepartner activeer je de ondernemers om deel te nemen aan een CIRCO track. De uitvoering van een track wordt verzorgd door trainers, die volledig bekostigd worden uit de deelnemersbijdrage.

Via een CIRCO Hub
CIRCO heeft door het land 9 CIRCO Hubs die tracks organiseren. De provincie subsidieert (deels) de CIRCO Hubs voor coördinatie en activatie, met als doel dat hubs regionale ondernemers activeren deel te nemen aan een track, óf een trainer inhuren om de activatie van een track te verzorgen. Als branchevereniging kun je samenwerken met een hub en regionaal de leden van de vereniging werven voor een CIRCO track.

Wil je dit aanbod verder verkennen? Neem contact op met een van onze CIRCO hubs, of vul het interesseformulier in en we nemen contact met jou op.

Stap 3 Implementatie circulaire kansen

Zodra er een plan ligt, is het zaak door te pakken en te zorgen dat het nieuwe aanbod wordt opgenomen in de organisatie en keten. Maar hoe doe je dat?

Vanuit het Kennisplatform CIRCONNECT zijn 10 tools ontwikkeld om bedrijven te helpen bij de implementatiefase. 

Veelgestelde vragen

  1. Wat kost deelname aan een Track?
    De kosten voor een Track zijn tussen de € 1.000-€ 1.500 per bedrijf. Hiervoor kunnen 2 personen deelnemen.
  2. Voor wie is deelname interessant?
    CIRCO richt zich op circulair ontwerp. Is het bedrijf actief in de bouw, maakindustrie, consumptiegoederen of kunststoffen? Dan is een CIRCO Track zeker interessant. De deelnemers bestaan uit commercieel & product op beslissingsniveau.
  3. Ik wil aan de slag met een eigen product. Kan dat?
    Juist! In de CIRCO track ga je aan de slag met een eigen product of case en creëer je circulaire propositie en roadmap hiervoor zodat je concreet aan de slag kunt in de organisatie na de CIRCO track.

Vraag het whitepaper aan

Laat je gegevens achter en we sturen je het whitepaper “Grip op je kosten en méér waarde creëren”. Met het whitepaper leer je binnen een mum van tijd hoe jij je eerste circulaire stappen kunt zetten.