CIRCO Hub Drenthe

Springplank voor de circulaire transitie in Drenthe

Vanaf april 2022 is de CIRCO Hub Drenthe officieel van start. Deze Hub helpt bedrijven en ondernemers in Drenthe om hun circulaire ambities te realiseren door producten, diensten en businessmodellen door te ontwikkelen of te (her)ontwerpen. De Hub vormt daarmee een springplank voor een circulaire transitie in de provincie Drenthe en verstevigt het netwerk van Noord-Nederland Verdient Circulair waar noordelijk MKB geïnspireerd en gestimuleerd wordt om circulair te ondernemen.

CIRCO Hub Drenthe lancering

Circulaire kennis breed gedeeld

De CIRCO Hub Drenthe is een samenwerking van Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE) en Ik Ben Drents Ondernemer (IBDO). Er wordt samengewerkt met diverse partners, netwerken en kennisinstellingen om ervoor te zorgen dat circulaire kennis zo breed mogelijk gedeeld wordt.

 

CIRCO Hub Drenthe _ logo NICE           CIRCO Hub Drenthe _ logo Ik ben Drents ondernemer

 

Wat kan CIRCO Hub Drenthe voor jou betekenen?

Om individuele bedrijven én hele ketens te activeren en te leren circulair te werken, organiseren wij CIRCO Tracks. Bedrijven die deelnemen aan deze Tracks krijgen praktische handvatten waarmee ze direct aan de slag kunnen in hun eigen bedrijf en keten om waardeverlies om te zetten in waardecreatie.

De Tracks bieden een mooie start om producten en businessmodellen te (her)ontwerpen. Maar daar houdt het niet bij op. Juist door de samenwerking tussen deze partners, kunnen circulaire initiatieven verder opschalen in de regio. De komende tijd wordt de behoefte voor zogenoemde CIRCO Tracks bij het Drentse MKB geïnventariseerd.

 

 

Voor wie? 

De CIRCO Hub richt zich op MKB-bedrijven in Drenthe om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen. Er zijn CIRCO Tracks mogelijk voor bedrijven uit de afval-, bouw-, maak-, zorg- en/of voedselindustrie. Ook kunnen er speciaal Tracks worden opgezet voor ketenpartners, een branche of een specifiek voor de circulair thema.

Agenda en aanmelden voor Tracks

CIRCO versnelt de ontwikkeling naar een circulaire economie, met design als motor. Tijdens een CIRCO Track maak je uitgebreid kennis met de mogelijkheden van circulair ontwerpen en ondernemen voor jouw bedrijf. Je ziet waar circulaire kansen liggen en je zet concrete stappen naar de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen.

Ga naar de Tracks van CIRCO Hub Drenthe

Contact

Laat het ons vooral weten wanneer je interesse hebt om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te verkennen. Wie weet kun je binnenkort al van start! 

Neem contact op met Rudmer Heij (IBDO) rudmer@ikbendrentsondernemer.nl  of 06-14667214

Hier vind je een overzicht van alle Tracks

Agenda

In 7 stappen van lineair naar circulair

Methode

Laat je inspireren door deze bedrijven

Cases