Online aan de slag met CIRCO

Update

De huidige omstandigheden raken alle ondernemers, circulair of niet. Voor velen betekent het overleven. Maar ook: werken aan duurzaam herstel, tijd voor bezinning en ontwikkeling. Wil je je kennis over circulair ontwerpen ontwikkelen, je laten inspireren door mooie voorbeelden van circulair ondernemen? Of concreet aan de slag met een online Track? We hebben (steeds meer) opties voor je.

CIRCO TRack online

Beleef CIRCO online:

Tijdlijn met updates over (online) CIRCO Tracks & Classes

Update: 14 mei 2020 – Na de zomer wellicht weer fysieke bijeenkomsten

Tot en met 31 juli zal CIRCO geen fysieke Tracks en Classes organiseren. We hopen na de zomer weer fysieke bijeenkomsten te kunnen verzorgen. Daarbij houden we uiteraard rekening met het beleid vanuit de Rijksoverheid.

Ook zullen we een goede afweging maken tussen wat mag, kan en wat past bij de CIRCO-methode. Voorop staat de gezondheid van iedereen. Zowel van trainers die in duo’s werken tijdens een Track als van deelnemers, die worden geacht samen te werken met de CIRCO-materialen. Hoe is het met 1,5 meter afstand tot elkaar mogelijk om de doelstellingen van de Tracks en Classes te bereiken?

Update: 29 april 2020 – Online Tracks en Classes in de agenda

Op basis van de ervaringen van de eerste Online Teacher Class en de eerste Online Track (Urban Mining) hebben we de manier van werken en het programma van de Online Tracks en Classes aangescherpt. Daardoor is het nu mogelijk om voor de komende periode meerdere Online Tracks en Classes aan te bieden! Je vindt ze in de agenda. Als een Track of Class online wordt aangeboden, staat dat er duidelijk bij in de titel.

Update: 23 april 2020 – terugblik eerste online Trackdag

Onlangs vond dag 1 van de eerste online Track plaats. Hoewel er nog zeker leer- en verbeterpunten zijn, hebben we een positief gevoel over deze eerste dag. Pieter van Os: “Deze groep is ver gekomen. We hebben een gebruiksvriendelijke collaboratieve design-omgeving weten te maken en ondanks technische hickups was de interactie beter dan verwacht. Er zijn mooie discussies gevoerd, die ook concrete resultaten opleverden. De bedrijven hebben waardeketens en -verlies in kaart gebracht en er zijn 3 inhoudelijke onderwerpen gedefinieerd, waaraan ze samen willen werken“.

Een van de deelnemers Gerrit Kobes van WEE circulair BV: “Een prettige sessie en zeer interessant

Cathrien Ruoff, HBO-docent: “Ook de Hogeschool van Amsterdam profiteert mee van al deze inspanningen. Dank! Wij hebben maandag onze 2e digitale sessie CIRCO met studenten die de Minor Wereld van Verpakken volgen. Casusbedrijven: Decowraps, HvA Kantine, Fasten, Intratuin en Edelman“.

De komende tijd werken we gestaag verder met en aan het online aanbod en zodra fysieke bijeenkomsten weer mogelijk zijn, zijn ook blended vormen (deels online, deels fysiek) mogelijk. Over deze ontwikkelingen houden we je op de hoogte.

Update: 17 april 2020 – eerste online Track van start

Op 17 april start de eerste online Circular Business Design Track. Het gaat om de CIRCO Track Urban Mining Elektronica. Deze Track met 9 deelnemende bedrijven is een opmaat naar meer online CIRCO Tracks in de verschillende sectoren: maakindustrie, bouw, kunststoffen en consumentengoederen.

Omdat Tracks de komende tijd niet in fysieke vorm kunnen plaatsvinden, werd CIRCO uitgedaagd om het online aanbod versneld te ontwikkelen. Kwaliteit, samenwerking in een design-omgeving én een ketenaanpak staan daarbij steeds centraal. Met de ervaringen van de komende tijd zullen we de Tracks nog verder vormgeven.

In deze eerste online Urban Mining Track richten we ons op het circulair maken en sluiten van de kringloop van elektronica vanuit het perspectief van producenten/retailers, gebruikers, dienstverleners en inzamelaars/recycling.

Update: 3 april 2020 – pilot online Class

Op 2 april vond de pilot plaats van de eerste online CIRCO Class. In deze Teacher Class leerde een groep hbo-docenten over de circulaire economie, circulair ondernemen & ontwerpen. En CIRCO leerde mee! Het was intensief voor deelnemers en trainers, maar de resultaten zijn bemoedigend! Het vervolg is gepland.

De CIRCO methodiek is sinds 2015 ontwikkeld tot een bewezen aanpak, waarmee ondernemers en ontwerpers concrete stappen kunnen zetten in de circulaire economie. Het omzetten van de CIRCO methodiek naar een online variant willen we niet overhaast doen. Bij een gedegen aanpak hoort ook een pilot, zoals deze gisteren plaatsvond.

Op de hoogte blijven? Vragen? Ideeën?

Heb je vragen of interesse in een digitaal aanbod van CIRCO? Of goede ideeën? Laat van je horen via onderstaand formulier!

Contactformulier CIRCO Online

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Discussieer mee