Creating business through circular design

In een circulaire economie kijk je verder dan ‘morgen klaar’. De winst van een product zit hem niet meer in het produceren en verkopen: daarna begint het pas.

Creëer waarde

Rond het leven van een product kan op vele manieren waarde worden gecreëerd, voor bedrijven, gebruikers en leefomgeving. Wie zich richt op gebruik in plaats van verbruik, en op het cultiveren van waarde in plaats van verkopen, herkent nieuwe uitdagingen en businesskansen.

De ontwikkeling van nieuwe waarde begint bij ondernemers.

Design is daarbij de motor om tot circulaire producten, diensten en businessmodellen te komen.

Nieuwe vormen van waardeketens zijn onmisbaar, net als het samen optrekken van creatieve industrie en maakindustrie, van business en design. CIRCO biedt een aanpak om samen aan de slag te gaan, een netwerk van professionals om opschaling te realiseren en een community om inspiratie en kennis te delen.

CIRCO is een beweging naar de circulaire economie. Gevoed door de groeiende community rond ‘creating business through circular design’. In en rondom CIRCO zitten ondernemers en bedrijven uit de maakindustrie en de creatieve industrie, en daarnaast onderzoekers, beleidsmakers en studenten.

Hoe kan ik CIRCO inzetten?

Je kunt de CIRCO-methodiek op verschillende manieren inzetten. Ontdek hier hoe dat voor jou werkt!

CIRCO in cijfers

1000+

Deelnemers

220k

Mensen bereikt

32

Tracks per jaar

Start het gesprek, kom bij onze LinkedIn groep

Kernteam

Trainersnetwerk