Creating business through circular design

CIRCO activeert en equipeert productiebedrijven en creatieve professionals om concreet aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Door producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen wordt circulair ondernemen in veel gevallen mogelijk. Hiervoor ontwikkelde CIRCO een – inmiddels bewezen – methode.

Creëer waarde

Rond het leven van een product kan op veel manieren waarde worden gecreëerd, voor bedrijven, gebruikers en leefomgeving. Wie zich richt op gebruik in plaats van verbruik, en op het behouden en toevoegen van waarde in plaats van verkopen, herkent nieuwe uitdagingen en businesskansen.

De ontwikkeling van nieuwe waarde begint bij ondernemers en ontwerpers

De bewezen methode die CIRCO ontwikkelde, bestaat uit Circular Business Design Tracks voor ondernemers en Circular Design Classes voor creatieve professionals. Een Track is een programma van 3 dagen en een Class duurt 1 dag.

CIRCO richt zich op verschillende sectoren: de bouw, kunststoffen, consumentengoederen en de maakindustrie.

CIRCO werkt in een netwerk van professionele trainers. Daarnaast werkt CIRCO in binnen- en buitenland samen met partners, zoals decentrale overheden en branche-organisaties.

De community die zich rondom CIRCO ontwikkelt biedt inspiratie en zorgt ervoor dat creatieve professionals, ondernemers, wetenschappers en beleidsmakers kennis maken en delen.

Hoe kan ik CIRCO inzetten?

Je kunt de CIRCO-methodiek op verschillende manieren inzetten. Ontdek hier hoe dat voor jou werkt!

CIRCO in cijfers

1000+

Deelnemers

32

Tracks per jaar

8

gemiddeld rapportcijfer

Start het gesprek, kom bij onze LinkedIn-groep

Kernteam

Trainersnetwerk