Vacature: Product- en procesmanager (24u/opdracht)

Update

Wil jij je inzetten voor de transitie naar een circulaire economie? En voel jij je thuis in een dynamische omgeving waarin jij zorgt dat onze producten en processen geoptimaliseerd zijn om op te schalen? Dan zijn we op zoek naar jou.

Eddy Carree

Iris Grobben en Jeroen Hinfelaar _ afscheidsinterview CIRCO

CIRCO in het kort

CIRCO wil bedrijven en ontwerpers stimuleren om een eerste stap te zetten op weg naar een circulaire manier van werken. Dit doen wij door circulaire ontwerp kennis voor hen beschikbaar en toepasbaar te maken. Hiervoor is een zorgvuldig opgebouwd en gevalideerd trainingsprogramma ontwikkeld, bestaande uit Tracks (voor bedrijven) en Classes (voor ontwerpers).

De CIRCO organisatie werkt samen met een groeiend netwerk van regionale en zelfstandige CIRCO Hubs: 9 in Nederland en 14 internationaal. Elk met een eigen netwerk van trainers. Daarnaast is CIRCO initiatiefnemer en aanjager van CIRCONNECT; het kennisplatform voor circulair ontwerp. Dit platform brengt nu 15 partijen samen die samen  circulaire ontwerp kennis verzamelen, verrijken en beschikbaar maken voor bedrijven en ontwerpers. De combinatie van deze  activiteiten faciliteert een groot deel van de ’reis’ die bedrijven en ontwerpers maken, op weg naar circulair ondernemen.

Hoe zijn we georganiseerd?

CIRCO is een programma organisatie van CLICKNL en wordt mede gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Het programma bestaat uit drie onderdelen:

 1. CIRCO Nederland: ontwikkelen en beheren van het regionale CIRCO-Hub netwerk. Voor het breed verspreiden van circulaire kennis, onder andere door de uitvoering van het trainingsprogramma.
 2. CIRCO Internationaal: ontwikkelen en onderhouden van het internationale netwerk, in lijn met de activiteiten van CIRCO Nederland.
 3. Platform circulair ontwerp – CIRCONNECT: vormgeven van dit multi-stakeholder platform waarbinnen we circulaire ontwerpkennis breed beschikbaar én toepasbaar maken. Meer weten? Lees ook het persbericht over de lancering.

De programma support teams en het communicatie team ondersteunen deze onderdelen. 

Wat zijn onze ambities?

De professionals die werken voor CIRCO zijn ondernemend en intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan de circulaire transitie. CIRCO heeft de ambitie nóg meer bedrijven en ontwerpers een stap te laten zetten op weg naar meer circulair werken. Het aanbod wordt continu verbeterd en geïnnoveerd. Het netwerk van partners die de uitvoering van het trainingsprogramma voor hun rekening nemen groeit sterk en we willen gezamenlijk de ambitie om meer bedrijven bereiken. Daardoor groeit ook de behoefte aan schaalbaarheid, uniformiteit en continuïteit. 

Wat hebben we nodig om op te schalen? 

Daarom zoeken we een energieke professional die de processen & producten optimaliseert en meebouwt aan de opschaling ambities van ons groeiende netwerk. Jouw rol bestaat uit deze onderdelen:

 • Productmanagement van bestaande én nieuwe materialen, innovaties en proposities

We ontwikkelen continu nieuwe materialen, designtools en kennis waarmee we bedrijven en ontwerpers ondersteunen in hun circulaire reis. Als productmanager zorg jij dat dit op een effectieve manier door ons groeiende netwerk kan worden ingezet door van begin tot eind het ontwikkelproces te begeleiden (bv. instructies, juiste vormgeving, integratie in werkprocessen, efficiënte distributie, feedback loops). Ook zorg jij dat het bestaande productportfolio geoptimaliseerd wordt voor schaalbaarheid.

 • Coördineren faciliterende organisatie CIRCONNECT

CIRCONNECT heeft met 15 partners een vliegende start gemaakt in 2022. De website is gelanceerd en er zijn een al een groot aantal kennis uitingen in de maak. Nu is het tijd hier meer structuur en continuïteit in te brengen, ook omdat we ons voorbereiden op een groeiend aantal partners. Dit willen we doen door een faciliterende organisatie op te zetten met bijbehorende processen en activiteiten. Jij bent binnen dit kennisnetwerk verantwoordelijk voor het coördineren en inrichten van de (werk)processen en doet dit samen met verschillende teams en partners. 

 • Finance & Control 

De ambitie om op te schalen vraagt om een efficiënte inrichting van finance & control. Jij stuurt het compacte supportteam aan en gaat aan de slag met: 

 • het bijhouden en optimaliseren van planningen en dashboard
 • het maken van begrotingen, monitoren, rapporteren
 • inrichten van werkprocessen van support t.b.v. de opschaling ambities

Past deze uitdaging bij jou? 

 • Ben jij een kei van een projectmanager, secuur en analytisch met oog voor optimalisatie kansen?
 • Heb jij ervaring in operational excellence rollen (bij voorkeur in een dienstenomgeving)?
 • Ben jij een teamplayer en werk je graag hands-on mee als meewerkend voorman/vrouw?
 • Voel jij je goed in een continu groeiend netwerk, waarbinnen je zelf richting geeft aan je activiteiten?
 • Ben je proactief en combineer je resultaat- met mens- en omgevingsgerichtheid?
 • Voel je je aangetrokken tot de impactgedreven missie en wil je hier ondernemend in opereren?
 • Ben je flexibel; gemiddeld 24uur per week beschikbaar, soms meer, soms minder?

Dan komen we graag met jou in contact! 

Het gaat om een opdracht (geen loondienst) voor in eerste instantie 6 maanden en je kunt snel aan de slag. Wil jij binnen CIRCO en CIRCONNECT een bijdrage leveren aan de circulaire transitie? Stuur dan uiterlijk 10 december jouw motivatie en CV naar Iris Grobben (iris@circonl.nl).

Eddy Carree
Stel een vraag

Discussieer mee