Vacature: Project portfolio manager

Update

Wil jij je inzetten voor de transitie naar een circulaire economie? En voel jij je thuis in een dynamische omgeving waarin jij zorgt voor het projectmanagement van ons groeiende project portfolio? Dan zijn we op zoek naar jou!

Monisha van Heteren

CIRCO-credit-Chantal-Bekker-11.jpg

Wie zijn we? 

CIRCO wil bedrijven en ontwerpers stimuleren om een eerste stap te zetten op weg naar een circulaire manier van werken. Dit doen wij door circulaire ontwerp kennis voor hen beschikbaar en toepasbaar te maken. Hiervoor is een zorgvuldig opgebouwd en gevalideerd trainingsprogramma ontwikkeld, bestaande uit Tracks (voor bedrijven) en Classes (voor ontwerpers).

De CIRCO organisatie werkt samen met een groeiend netwerk van regionale en zelfstandige CIRCO Hubs: 9 in Nederland en 14 internationaal. Elk met een eigen netwerk van trainers. Daarnaast is CIRCO initiatiefnemer en aanjager van CIRCONNECT; het kennisplatform voor circulair ontwerp. Dit platform brengt nu 15 partijen samen die circulaire ontwerp kennis verzamelen, verrijken en beschikbaar maken voor bedrijven en ontwerpers. De combinatie van deze activiteiten faciliteert een groot deel van de ’reis’ die bedrijven en ontwerpers maken, op weg naar circulair ondernemen.

Hoe zijn we georganiseerd?

CIRCO is een programma-organisatie van CLICKNL en wordt mede gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Het programma bestaat uit drie onderdelen:

 1. CIRCO Nederland: ontwikkelen en beheren van het regionale CIRCO-Hub netwerk. Voor het breed verspreiden van circulaire kennis, onder andere door de uitvoering van het CIRCO trainingsprogramma.
 2. CIRCO Internationaal: ontwikkelen en onderhouden van het internationale netwerk, in lijn met de activiteiten van CIRCO Nederland.
 3. Platform circulair ontwerp – CIRCONNECT: vormgeven van dit multi-stakeholder platform waarbinnen we circulaire ontwerpkennis breed beschikbaar én toepasbaar maken. Meer weten? Lees ook het persbericht over de lancering.

Ondersteunend aan deze drie onderdelen zijn de teams voor programma support en communicatie.

Wat zijn onze ambities?

De aan CIRCO verbonden mensen zijn ondernemend en intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan de circulaire transitie. CIRCO heeft de ambitie nóg meer bedrijven en ontwerpers een stap te laten zetten op weg naar meer circulair werken. Het aanbod wordt continu verbeterd en geïnnoveerd. Het netwerk van partners die de uitvoering van het trainingsprogramma voor hun rekening nemen groeit sterk en we willen gezamenlijk de ambitie om meer bedrijven te bereiken. Daardoor groeit ook de behoefte aan schaalbaarheid, uniformiteit en continuïteit. 

Wat hebben we nodig om op te schalen? 

Daarom zoeken we een energieke professional die als project portfolio manager meebouwt aan de opschalingsambities van ons groeiende netwerk. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het coördineren van het groeiende projectportfolio en draag je zorg voor planning, projectbegroting & dashboards. Een voorbeeld: het expertteam ontwikkelt, samen met een groep kennis- en toepassingspartners, nieuwe kennistools voor het MKB (zie bijvoorbeeld Impact Tool). Dit doen we middels het gestandaardiseerde ontwikkelproces en jij zorgt dat dit van begin tot eind soepel verloopt. Zo lever jij er een belangrijke bijdrage aan dat projecten op tijd en binnen het budget afgerond worden. Naast de projecten zorg jij ook voor procesondersteuning op programma-niveau. Dit houdt in dat je het support team aanstuurt en zorgdraagt voor kwalitatieve financiële administratie van de programma subsidie. 

Functieomschrijving

De rol van project portfolio manager bestaat uit twee onderdelen:

Coördinatie project portfolio 

 • Opstellen van projectplannen en -documenten, in samenwerking met projectteams.
 • Coördineren en bijhouden van projectvoortgang, inclusief mijlpalen en deadlines middels ontwikkelproces.
 • Communiceren met belanghebbenden om ervoor te zorgen dat projecten worden geleverd volgens de vereisten.
 • Coördineren van projectvergaderingen en het vastleggen van de (financiële) besluiten in het CIRCO Development Overleg (CDO).
 • Beheren van projectbudgetten.
 • Bijdragen aan continue verbetering van werkprocessen en -procedures.

Coördinatie finance & support

De ambitie om op te schalen vraagt om efficiënt beheer van de programma financiën en bijbehorende programma support. Jij gaat, in samenwerking met onze support collega’s aan slag met: 

 • het maken van begrotingen, monitoren, rapporteren/dashboards.
 • inrichten van werkprocessen van support t.b.v. de opschaling ambities.

We zoeken een teamgenoot die:

 • zowel overzicht kan houden als analytisch sterk is: je kunt overzicht houden over het geheel en tegelijkertijd losse projecten en processen ontleden om zo te kunnen optimaliseren.
 • zich comfortabel voelt in een dynamisch programma waarin meerdere projecten naast elkaar lopen met een grote variëteit aan partners.
 • de natuurlijke houding heeft om zich doorlopend af te vragen wat er beter kan. 
 • de regie neemt om resultaten te behalen en dit combineert met oog voor mens en omgeving.
 • zich aangetrokken voelt tot de impactgedreven missie en hier ondernemend in opereert.
 • proactief is en resultaat- met mens- en omgevingsgerichtheid combineert; 
 • minimaal 2 jaar ervaring heeft in projectcoördinatie of projectmanagement;
 • goed kan organiseren en daarin aandacht voor details heeft.

Geïnteresseerd? Dan komen we graag met jou in contact! 

Het gaat om een opdracht (geen loondienst) met een looptijd van in eerste instantie 6 maanden voor gemiddeld 2 dagen per week. Soms meer, soms minder. Je kunt per direct starten. 

Wil jij binnen CIRCO en CIRCONNECT een bijdrage leveren aan de circulaire transitie? Stuur dan uiterlijk 10 mei jouw motivatie en CV naar info@circonl.nl.

Monisha van Heteren
Stel een vraag

Discussieer mee