Let op! Deze track is al geweest

Track – Circulaire Business Design

Track

Woensdag 8 februari (fysiek), woensdag 22 februari (online), en woensdag 8 maart (fysiek + borrel) in Amsterdam
13:00-17:00

Wil jij met jouw organisatie aan de slag met het circulair (her)ontwerpen van jouw product, dienst of businessmodel? Schrijf je dan nu in voor deze CIRCO Track!

Driedaags ontwikkeltraject

Rond het leven van een product kan op veel manieren waarde worden gecreëerd. Wanneer je je richt op gebruik in plaats van verbruik, herken je nieuwe businesskansen. Dit past bovendien goed binnen de circulaire economie, waarin hoogwaardige diensten worden geleverd en waar producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled.

CIRCO biedt een zorgvuldig opgebouwd en gevalideerd trainingsprogramma. Tijdens een driedaagse CIRCO Track maak je kennis met circulaire ontwerp principes en business modellen. Je vertaalt dit bovendien direct naar concrete plannen voor je eigen producten en diensten. Onder begeleiding van ervaren CIRCO trainers en samen met gelijkgestemde ondernemers is er veel ruimte om inzicht te delen en samenwerkingen te vormen of te versterken.

Deze track is bedoeld voor maakbedrijven uit de regio Noord-Holland die aan de slag willen met het circulair ontwerpen van een product, dienst, of business model.

 

Wat levert het op?

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
  • Je gaat intensief aan de slag met ervaren CIRCO trainers die expert zijn op het gebied van circulair ontwerp & ondernemen.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis, concrete tools, en inzicht in (markt)ontwikkelingen.
  • Het bereid je voor op de komst van actuele wet & regelgeving. En je krijgt zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.
  • Vergroot je netwerk met gelijkgestemde ondernemers en ontmoet potentiële samenwerkingspartners.
  • Je gaat naar huis met een duidelijk en concreet plan voor een circulair product, dienst of business model dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf.
Circo-workshop-043-low-res.jpg

Meld je nu aan via de button links op deze pagina!

Programma

Een CIRCO Track bestaat uit drie (fysieke of online) bijeenkomsten van een halve dag met de trainers en alle deelnemers. Daarnaast krijg je zelfwerk en 1-op-1 calls met de trainer. Je krijgt tijdens de Track kennis aangereikt die je direct op je eigen case toepast. De totale tijdsbesteding is 20 uur verspreid over ongeveer 6 weken.

Dag 1 Initiate Workshop (halve dag / op locatie in Noord-Holland)
Je maakt kennis met de andere deelnemers en gaat aan de slag met het product of de dienst van jouw bedrijf. Samen duiken we in het gedachtengoed van de circulaire economie en circulaire ontwerpprincipes. Je analyseert de huidige waardeketen van jouw bedrijf en brengt in beeld waar waardevernietiging en verspilling zitten. Hier liggen jouw circulaire kansen!

Dag 2 Ideate Workshop (halve dag / op locatie in Noord-Holland)
Je deelt je ambities met andere deelnemers. Handig, want zij komen uit dezelfde keten en kunnen je dus nuttige input geven op jouw idee. Daarna ga je gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. Je ontwikkelt je circulaire businessmodel of (her)ontwerpt je product en/of dienst.

Dag 3 Implement Workshop (halve dag / op locatie in Noord-Holland)
We kijken naar de technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten uit de vorige workshop. Je brengt de gevolgen voor je bedrijfsvoering in kaart en berekent de circulaire impact. Ook leer je om te gaan met barrières en je bedenkt hoe je klanten, collega’s en management mee kunt krijgen in je ambities. Je sluit af met het maken en geven van een doordachte pitch.

Praktische informatie

Doelgroep

Deze Track is bedoeld voor maakbedrijven uit de regio Noord-Holland die aan de slag willen met het circulair ontwerpen van een product, dienst, of business model.

Aan deze Track doen minimaal 8 en maximaal 15 bedrijven mee. Om de Track het best te benutten, zijn per bedrijf twee deelnemers nodig. Bij voorkeur een duo van Creatie (ontwerper of ingenieur) en Commercie (sales, marketing of business development). Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces. Een CIRCO Track gaat namelijk over het (her)ontwerp van je product of dienst én van je businessmodel.

Investering:

Deelname kost normaal gesproken per bedrijf € 2.000,-. Dankzij onze samenwerking met Rabobank en Provincie Noord-Holland betalen bedrijven voor deze Track nu maar €1.000,- (excl. BTW)!

Voor dit bedrag kunnen per bedrijf 2 personen meedoen aan het programma bestaande uit: 3 volledig verzorgde workshopdagen, 1op1 calls met ervaren trainers, en toegang tot diverse tools in de digitale leeromgeving van CIRCO. 

Overige vragen:

Bij vragen neem gerust contact op met ons op! 

Organisator Impact Hub Amsterdam:
Simone Schoutens
simone.schoutens@impacthub.net
T: 06-14575627

 

Deze Track is mede opgezet in samenwerking met de FME, HvA en CIRCOLLAB.

Samen bieden we bedrijven naast deelname aan deze Track tevens de optie om dit traject samen met een afstudeerstudent te doorlopen. Deze student wordt aan jou gematcht op basis van de case waarmee je aan de slag wil. De stage zelf bestaat uit 100 werkdagen (inclusief CIRCO Track deelname) waarbij de student een afstudeeropdracht/meeloopstage uitvoert en werkervaring opdoet.

Voor meer informatie en de voorwaarden, neem contact op met simone.schoutens@impacthub.net

HvA-logo (1) - Opleidingschool ROSAfme-logo | Webbing Solutions B.V.

 

 

 

De CIRCO Hub Noord-Holland wordt mede mogelijk gemaakt door

logo provincie noord holland - Bio BoundRabobank-logo – VV Keer

CIRCO Hub Noord-Holland

Vanuit Impact Hub Amsterdam zijn wij de CIRCO Hub voor de provincie Noord-Holland en organiseren we alle Tracks in deze regio. Dit doen wij samen met regionale partners. De thema’s worden gekozen aan de hand van uitdagingen die wij zien in de markt of veranderende regelgeving die binnen de provincie (of landelijk) spelen. Hiervoor werken wij o.a. nauw samen met de Provincie Noord-Holland en Rabobank. Houd onze pagina in de gaten voor de laatste Tracks en thema’s die eraan komen. Voor vragen en/of track ideeën, neem gerust contact met ons op! Laten we samen de transitie naar een circulaire economie versnellen in Noord-Holland!