Let op! Deze track is al geweest

CIRCO Demo ‘Hoe maak je je vakantiepark circulair mét ketenpartners?

Event

01-12-2022
13.00 - 16.30u

Ben je vakantiepark-ondernemer of een (potentiële) ketenpartner van een vakantiepark en wil je verkennen wat de mogelijkheden zijn om circulaire stappen te zetten in je bedrijf en met ketenpartners? Deel dan mee aan de CIRCO Demo ‘Hoe maak je je vakantiepark circulair mét ketenpartners?’ op donderdag 1 december 2022!

680b1ff8ce13c2db5d6c06595bad532f.png

Meld je nu aan via de button op deze pagina!

Praktische informatie

Waarom en wat?

Waarom? 
Duurzaamheid en circulariteit worden niet alleen vanuit maatschappelijk oogpunt steeds belangrijker, ook worden grondstoffen steeds schaarser, duurder en levertijden langer en krijgen we te maken met veranderende wet- en regelgeving. Met CIRCO leer je hoe je je businessmodel of product zo ontwerpt dat je direct circulair kunt ondernemen. Denk aan bijvoorbeeld hergebruik, opknappen of modulair en duurzaam materiaal gebruik van meubilair, huishoudelijke apparaten, verlichting, tapijt, vloer, bed en matras en textiel. Of aan het gebruik van natuurlijke materialen uit de buurt voor kleine voorzieningen als picknickbanken, het sanitairgebouw revitaliseren of vervangen en circulair maken of een modulaire vakantiewoning ontwikkelen die aan te passen is aan de wensen en behoeften van nieuwe gasten en nieuwe trends.

Wat? 
Tijdens deze middag word je in korte tijd wegwijs gemaakt in de CIRCO-methodiek: hoe ziet een waardeketen eruit, waar is sprake van waardeverlies en liggen dus business-kansen? Je krijgt inzicht in de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën die passen bij die kansen. Maar ook hoe circulair ondernemen werkgevers een streepje voor kan geven op de arbeidsmarkt door hogere efficiëntie én grotere aantrekkingskracht bij jong talent. De sessie is interessant voor iedereen die benieuwd is naar concrete handvatten hoe je circulaire principes toepast. Laat je inspireren door de methodiek en succesverhalen van andere ondernemers én kom in contact met andere bedrijven en partners die interessant kunnen zijn voor je netwerk!

Voor wie?
  • Voor vakantieparkondernemers en hun (toekomstige) ketenpartners, van producent tot afvalverwerker, werkzaam in de sectoren agro en food, bouw en infra, maakindustrie, kunststoffen en consumentengoederen.
  • Voor ondernemers die echt concreet producten of diensten willen verbeteren in hun bedrijf.
  • Deze CIRCO Demo is openbaar, met de focus op de Veluwe.
Meld je snel kosteloos aan!

Circulair ondernemen is niet alleen hot, maar ook uiterst noodzakelijk. Om de transitie te kunnen maken hebben we gedreven ondernemers met ketenpartners nodig die hier mee aan de slag gaan.
Ben jij zo’n ondernemer en nieuwsgierig naar circulair ontwerpen en circulaire businessmodellen? Geef je dan snel op voor de CIRCO Demo en zet de bijeenkomst alvast in je agenda!

Deelname is gratis. Voel je vrij om deze uitnodiging te delen met je netwerk.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Park van de Toekomst, een initiatief van het programma Vitale Vakantieparken.

CIRCO Hub Oost-Nederland

Vanuit Kiemt en Oost NL zijn wij de CIRCO Hub Oost-Nederland voor de provincies Gelderland en Overijssel. We zijn onlangs van start gegaan en actief en enthousiast aan de slag met het verkennen en opzetten van CIRCO Demo’s en Tracks. We actualiseren de agenda regelmatig, dus houdt deze in de gaten!

Heb je vragen, ideeën voor een track of wil je samen met ons een demo of track organiseren?  Neem dan vooral contact met ons op.

Jeroen van den Bosch| Contactpersoon provincie Gelderland | vandenbosch@kiemt.nl
Sem van der Linden | Contactpersoon provincie Overijssel | Sem.vanderLinden@oostnl.nl