Let op! Deze track is al geweest

Circulair bierbrouwen

Track

2 november, 16 november, 7 december

In 3 dagdelen samen met bedrijven uit de brouwerijketen aan de slag om circulair bier te maken.

Als bierbrouwerij heb je genoeg uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en de kosten die je maakt om het brouwproces op gang te houden:

  • Hoe ga je zo zuinig mogelijk om met de energie die je verbruikt?
  • Hoe zet je de reststromen, als bierbostel, zo effectief en efficiënt mogelijk in?
  • Op welke manier gebruik je het ‘waste’ water?
  • Hoe zorg je dat je minder materialen verspilt, zodat je minder geld ‘verliest’?

Dit zijn de onderwerpen die worden behandeld tijdens de CIRCO Track: circulair bierbrouwen.

Innoveren in je brouwerijsector is niet altijd even gemakkelijk. Maar wel hard nodig in deze tijd. Wil jij met jouw bierbrouwerij aan de slag om te kijken waar de kansen liggen op het gebied van circulariteit? En wil je je laten inspireren door de ideeën van andere bierbrouwerijen? Of wellicht zelfs de samenwerking met hen opzoeken? Schrijf je dan nu in voor deze CIRCO Track! Onder andere brouwerij Jopen zal meedoen aan deze Track. Ga samen aan de slag en probeer zo veel mogelijk impact te maken in de keten op het gebied van bierbrouwen.

Driedaags ontwikkeltraject

Rond het leven van een product kan op veel manieren waarde worden gecreëerd. Wanneer je je richt op gebruik in plaats van verbruik, herken je nieuwe businesskansen. Dit past bovendien goed binnen de circulaire economie, waarin hoogwaardige diensten worden geleverd en waar producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled.

CIRCO biedt een zorgvuldig opgebouwd en gevalideerd trainingsprogramma. Tijdens een driedaagse CIRCO Track maak je kennis met circulaire ontwerpprincipes en business modellen. Je vertaalt dit bovendien direct naar concrete plannen voor je eigen producten en diensten. Onder begeleiding van ervaren CIRCO trainers en samen met gelijkgestemde ondernemers is er veel ruimte om inzicht te delen en samenwerkingen te vormen of te versterken.

Deze track is bedoeld voor maakbedrijven uit de regio Noord-Holland die aan de slag willen met het circulair ontwerpen van een product of business model.

Wat levert het op?

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
  • Je gaat intensief aan de slag met ervaren CIRCO trainers die expert zijn op het gebied van circulair ontwerp & ondernemen.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis, concrete tools, en inzicht in (markt)ontwikkelingen.
  • Het bereid je voor op de komst van actuele wet & regelgeving. En je krijgt zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.
  • Je gaat naar huis met een duidelijk en concreet plan voor een circulair product, dienst of business model dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf.
tanks-g394d4971b_1280-1.jpg

Meld je nu aan via de button links op deze pagina!

Programma

Een CIRCO Track bestaat uit drie bijeenkomsten van een halve dag met de trainers en alle deelnemers. Voor de start van de Track heb je een digitale intake met de trainers. Daarin horen we graag jouw wensen om de Track zo goed mogelijk aan te sluiten op jouw behoeften.
Daarnaast krijg je zelfwerk en 1-op-1 calls met de trainer. Je krijgt tijdens de Track kennis aangereikt die je direct op je eigen case toepast. De totale tijdsbesteding is 20 uur verspreid over ongeveer 6 weken.

Dag 1: 2 november – Initiate Workshop (halve dag / op locatie in Noord-Holland)
Je maakt kennis met de andere deelnemers en gaat aan de slag met het product of de dienst van jouw bedrijf. Samen duiken we in het gedachtegoed van de circulaire economie en circulaire ontwerpprincipes. Je analyseert de huidige waardeketen van jouw bedrijf en brengt in beeld waar waardevernietiging en verspilling zitten. Hier liggen jouw circulaire businesskansen!

Dag 2: 16 november – Ideate Workshop (halve dag / online of op locatie in Noord-Holland)
Door samen te werken kom je verder. Je deelt je ambities met andere deelnemers. Handig, want zij komen uit dezelfde keten en kunnen je dus nuttige input geven op jouw idee. Daarna ga je gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. Je ontwikkelt je circulaire businessmodel of (her)ontwerpt je product of proces. 

Dag 3: 7 december – Implement Workshop (halve dag / op locatie in Noord-Holland)
We kijken naar de technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten uit de vorige workshop. Je brengt de gevolgen voor je bedrijfsvoering in kaart en berekent de circulaire impact. Ook leer je om te gaan met barrières en je bedenkt hoe je klanten, collega’s en management mee kunt krijgen in je ambities. Je sluit af met het maken en geven van een doordachte pitch. Door de resultaten met de groep te delen is er ook de mogelijkheid het plan aan te scherpen. Hier kunnen ook samenwerkingen ontstaan met andere deelnemers in de groep. 

Praktische informatie

Doelgroep

Deze Track is bedoeld voor maakbedrijven uit de regio Noord-Holland die aan de slag willen met het circulair ontwerpen van een product, dienst, of business model.

Aan deze Track doen minimaal 8 en maximaal 15 bedrijven mee. Om de Track het best te benutten, zijn per bedrijf twee deelnemers. Bij voorkeur een duo van Creatie (maker, ontwerper of ingenieur) en Commercie (sales, marketing of business development). Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces. Een CIRCO Track gaat namelijk over het (her)ontwerp van je product of dienst én van je businessmodel.

Deelnemers

Aan deze Track doen minimaal 8 en maximaal 12 bedrijven mee. Om de Track het best te benutten, zijn per bedrijf twee deelnemers nodig. Bij voorkeur een duo van Creatie (ontwerper of ingenieur) en Commercie (sales, marketing of business development). Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces. Een CIRCO Track gaat namelijk over het herontwerp van je product én van je businessmodel.

Investering

Per bedrijf is de investering € 1.000,- ex btw. Voor dit bedrag volgen 2 personen, 3 volledig verzorgde workshopdagen en ontvangen zij al het workshopmateriaal. Normaal gesproken betaal je €2.000, maar door samenwerking met Rabobank betaal je nu maar 50% hiervan.

Overige vragen

Bij vragen neem gerust contact met ons op! 

Organisator Impact Hub Amsterdam:
Simone Schoutens
simone.schoutens@impacthub.net
T: 06-14575627

Door aan deze track mee te doen, hebben we de volgende stappen voor een circulaire bedrijfsvoering concreet kunnen definiëren.
Vorig deelnemer Track Maakindustrie
Circulariteit is geen gimmick, maar een toepasbaar businessmodel.
Vorig deelnemer Track Maakindustrie
CIRCO Hub Noord-Holland

Vanuit Impact Hub Amsterdam zijn wij de CIRCO Hub voor de provincie Noord-Holland en organiseren we alle Tracks in deze regio. Dit doen wij samen met regionale partners. De thema’s worden gekozen aan de hand van uitdagingen die wij zien in de markt of veranderende regelgeving die binnen de provincie (of landelijk) spelen. Hiervoor werken wij o.a. nauw samen met de Provincie Noord-Holland en Rabobank. Houd onze pagina in de gaten voor de laatste Tracks en thema’s die eraan komen. Voor vragen en/of track ideeën, neem gerust contact met ons op! Laten we samen de transitie naar een circulaire economie versnellen in Noord-Holland!