Let op! Deze track is al geweest

Circulair West Design Track (Speciale Editie) – VOL

Track

Woensdag 23 november, dinsdag 6 december, en woensdag 14 december 2022
Zie programma

Wil jij aan de slag met circulair design en alles leren over de CIRCO methodiek en hoe je dit kunt toepassen in jouw organisatie?

De CIRCO Hub Noord-Holland organiseert een speciale CIRCO Track; de “Circulair West” Design Track! Vanuit het toekomstige kantooradres van Circulair West, de Watertoren Bollenstreek in Hillegom, worden onder begeleiding van CIRCO-trainers Marien Korthorst en Joost van Uden, young profesionals uit diverse bedrijven ‘up to speed’ en ‘in charge’ gebracht m.b.t. de circulaire economie en de kracht en meerwaarde die de CIRCO-methodiek hen daarbij kan brengen. Deze Track is een interne designtrack, speciaal ingericht voor leden van Circulair West.

Naast leden van Circulair West, bieden we aan maximaal drie bedrijven uit de provincie Noord-Holland die (nog) geen lid zijn van de stichting plek aan om deel te nemen in de groep. Geïnteresseerde bedrijven uit de provincie Noord-Holland kunnen zich via het formulier aan de linkerkant op deze pagina inschrijven. Doe jij met ons mee? 

Driedaags ontwikkeltraject

Rond het leven van een product kan op veel manieren waarde worden gecreëerd. Wanneer je je richt op gebruik in plaats van verbruik, herken je nieuwe businesskansen. Dit past bovendien goed binnen de circulaire economie, waarin hoogwaardige diensten worden geleverd en waar producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled.

CIRCO biedt een zorgvuldig opgebouwd en gevalideerd trainingsprogramma. Tijdens deze driedaagse CIRCO Track maak je kennis met circulaire ontwerpprincipes en business modellen. Onder begeleiding van ervaren CIRCO trainers en samen met gelijkgestemde bedrijven is er veel ruimte om inzicht te delen en (keten-)samenwerkingen te vormen of te versterken.

Programma

Een CIRCO Track bestaat uit drie bijeenkomsten van een halve dag met de trainers en alle deelnemers. Daarnaast krijg je zelfwerk en 1-op-1 calls met de trainer. De totale tijdsbesteding is 20 uur verspreid over ongeveer 6 weken. Deze Track is iets anders ingericht dan normaal en richt zich specifiek op young professionals binnen het mkb (industrie breed). Zie hieronder wat je kunt verwachten:

Dag 1 Initiate Workshop (halve dag / op locatie)
De Circulair West Design Track start op woensdag 23 november van 14.00 tot 18.00 uur met het gedachtengoed van de circulaire economie en circulaire ontwerpprincipes. Zo worden de R-ladder, designtools & circulaire strategieën besproken en lopen de CIRCO trainers door enkele inspirerende circulaire best practices & business cases heen. Ook gaan deelnemers aan de slag met een ‘lightversie’ van een eigen circulaire business case. Ze analyseren de huidige waardeketen van een onderdeel binnen hun bedrijf en brengen in beeld waar waardevernietiging en verspilling zitten. Hier liggen hun circulaire kansen!

Dag 2 Ideate Workshop (halve dag / op locatie)
Op dinsdag 6 december van 13.00 tot 17.00 uur gaan de deelnemers vervolgens gericht aan de slag met de CIRCO circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. Tussen de 1e en 2e trackdag door krijg ze bovendien huiswerk mee om het maximale uit deze tweede middag te kunnen halen. Daardoor doen deelnemers leerervaring op hoe ze vanuit deze methodiek een circulaire businessmodel kunnen ontwikkelen of een bestaand product en/of dienst circulair kunnen herontwerpen.

Dag 3 Implement Workshop (halve dag / op locatie)
De derde en tevens laatste trackdag is op woensdag 14 december van 9.00 uur tot 12.00 uur. We kijken dan naar de technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten uit de vorige workshop. Deelnemers brengen de gevolgen voor hun bedrijfsvoering in kaart en berekenen de circulaire impact. Ook leren ze om te gaan met barrières en te bedenken hoe klanten, collega’s en management meegenomen kunnen worden in hun ambities. Ze sluiten vervolgens de track af met het maken en geven van een doordachte pitch (waarvan we natuurlijk hopen dat ze deze later ook aan de directie van hun eigen bedrijf gaan geven!).

Praktische informatie

Doelgroep

Aan deze Track doen maximaal 13 bedrijven mee, waarvan 10 bedrijven die lid zijn van de stichting Circulair West. Daarnaast bieden we in samenwerking met de provincie Noord-Holland de ruimte aan 3 bedrijven die (nog) geen lid zijn van Circulair West om mee te doen.

Om de Track het best te benutten, zijn per bedrijf twee deelnemers/young professionals nodig. Bij voorkeur een duo van Creatie (ontwerper of ingenieur) en Commercie (sales, marketing of business development). Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces. Een CIRCO Track gaat namelijk over het herontwerp van je product én van je businessmodel.

Investering

Per bedrijf is de investering € 1.000,-. Voor dit bedrag volgen 2 personen, 3 volledig verzorgde workshopdagen en ontvangen zij al het workshopmateriaal. De feitelijke kosten zijn € 2.000. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door provincie Noord-Holland en Rabobank.

Overige vragen:

Bij vragen neem gerust contact op met ons op!

Organisator Circulair West:
Leon van Ast
leon.vanast@circulairwest.nl
T: 06-21282155

Voor algemene vragen over de CIRCO Hub Noord-Holland:
CIRCO Hub Noord-Holland
circo.nh@impacthub.net

CIRCO Hub Noord-Holland

Vanuit Impact Hub zijn wij de CIRCO Hub voor de provincie Noord-Holland en organiseren we alle tracks in deze regio. Dit doen wij samen met hub partners en Circulair West. De thema’s worden gekozen aan de hand van uitdagingen die wij zien in de markt of veranderende regelgeving die binnen de provincie (of landelijk) spelen. Hiervoor werken wij o.a. nauw samen met de Provincie Noord-Holland en Rabobank. Houd onze pagina in de gaten voor de laatste tracks en thema’s die eraan komen. Voor vragen en/of track ideeën, neem gerust contact met ons op! Laten we samen de transitie naar een circulaire economie versnellen in Noord-Holland!