Let op! Deze track is al geweest

Track – Circulaire Maakindustrie

Track

3 nov (op locatie), 17 nov (online) en 1 dec (op locatie)

Ben jij actief in de maakindustrie als producent, retailer of toeleverancier, en wil je ontdekken welke circulaire mogelijkheden er zijn? Ontdek tijdens deze CIRCO Track de opties om bijvoorbeeld de levensduur van producten te verlengen en dat te koppelen aan een nieuwe manier van geld verdienen.

Toelichting op hub

De CIRCO-hub is onderdeel van Circulair Friesland (VCF). VCF is vastbesloten om met alle partners van onze provincie de meest circulaire regio in 2025 te maken en een voorbeeld te zijn voor de volgende generatie.

Voor wie?

Ondernemers uit de maakindustrie uit Fryslân die willen ontdekken wat circulaire economie inhoudt en hoe je het abstracte concept praktisch inzet voor jouw product en businessmodel. Bijvoorbeeld:

  • Machinefabrikant
  • Consumptiegoederen
  • Metaalindustrie
  • Kunststoffen
  • HTSM
  • Elektronica

Wat levert het op?

  • Tijdens de blended CIRCO Track ontdek je samen met ketenpartners circulaire business kansen en werk je er één uit tot een concreet plan, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf.
  • Het samenwerken binnen de keten maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis en concreet bruikbare tools.
  • Daarnaast krijg je zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.

Programma

Het programma bestaat uit drie halve dagen waarin fysiek en online direct contact tussen de trainers en alle deelnemers is. Tussen deze contactmomenten wordt individueel aan de eigen case gewerkt.

Dag 1 Initiate Workshop (fysiek)

Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachtengoed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen.

Dag 2 Ideate Workshop (halve dag, online)

In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire business modellen en design strategieën.

Dag 3 Implement Workshop (halve dag, fysiek)

We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Tevens leer je om te gaan met barrières.

Deelname en kosten

De Track bestaat uit drie eendaagse workshops van 9.00 tot 17.00 uur op een centrale locatie in Fryslân.
Kosten voor deelname zijn in 2021 €1.500 per bedrijf. Van ieder bedrijf kunnen twee medewerkers deelnemen.
MKB-vouchers kunnen worden ingezet voor deelname van Friese bedrijven. Daarmee krijgt u de helft van uw deelnamekosten terug. Klik hier voor meer informatie.

Het deelnemende team van ieder bedrijf bestaat bij voorkeur uit een duo van; een designer / ingenieur / product manager en; iemand uit het commerciële deel, die markt, klanten, stakeholders kent. Veel toegevoegde waarde zit in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces.

maakindustrie-1-1.jpg
CIRCO Hub Fryslân - Vereniging Circulair Friesland

Circulair Friesland is dé CIRCO-hub van Fryslân! Met CIRCO organiseren we in onze provincie CIRCO-tracks. We richten ons op sectoren waar de regio in uitblinkt. Meer weten of zelf een track initiëren? Neem contact op!