Let op! Deze track is al geweest

Circular Design Class – Ingenieursbureaus in maakindustrie en bouwsector

Class

2 december 2019
9.00 - 18.00 uur

Hoe kun je als creatieve professional bijdragen aan de ontwikkeling van de circulaire economie, en daarbij zelf nieuwe business genereren? Je leert het in deze CIRCO Circular Design Class, speciaal voor creatieve professionals van ingenieursbureaus in de maakindustrie en bouwsector.

Tijdens deze ééndaagse workshop leer je als creatieve professional de ins & outs van circular design. Wat zijn de principes van de circulaire economie, waarom is het interessant voor jou én je opdrachtgever en hoe neem je als creatieve professional de rol van change agent in? Je gaat concreet aan de slag met circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën, waarbij het TU Delft-onderzoek Products That Last vertrekpunt is.

Waarom?
De circulaire revolutie binnen de maakindustrie en bouw- en vastgoedsector is begonnen. De bouwsector is momenteel niet toekomstbestendig en is wereldwijd verantwoordelijk voor bijna de helft van de gebruikte grondstoffen. Hoe moeten wij Nederland, met een van de hoogste bevolkingsdichtheden ter wereld, nu en in de toekomst bedienen? Een slimmer en efficiënter grondstoffenmanagement is cruciaal om welvaart blijvend mogelijk te maken. Daarom nodigen CIRCO en BNA Academie ingenieurs en andere betrokken creatieve professionals uit de maakindustrie, bouwsector en vastgoedindustrie uit om met behulp van de principes van de circulaire economie aan een toekomstbestendige industrie te werken.

Deze Class wordt georganiseerd in samenwerking met LBP Sight.

Praktische informatie

Voor wie?

Deze Class is bedoeld voor ingenieurs en andere betrokken creatieve professionals en ingenieurs uit de maakindustrie en bouwsector. Het maximaal aantal deelnemers is 15.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen €150 excl. btw per deelnemer,inclusief lunch en boek. De werkelijke uitvoeringskosten bedragen €500 excl. btw per deelnemer. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Trainers

Linda Louwissen
Linda Louwissen
Meer info
Marien Korthorst
Marien Korthorst
Meer info