Let op! Deze track is al geweest

Circular Design Class – Verpakkingen

Class

27 november 2019
9.00 - 17.00 uur

Hoe kun je als verpakkingsontwerper bijdragen aan de circulaire economie? De circulaire economie is een systeem waarin producten langer meegaan en ook verpakkingen slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen.

Deze Class is inmiddels vol. Stuur een mail naar info@kidv.nl o.v.v. Circular Design Class en we informeren je als we een nieuwe Class organiseren.

CIRCO en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) organiseren een Circular Design Class om verpakkingsontwerpers kennis en nieuwe inzichten te bieden op het gebied van circulair design. Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze inzichten toe op jouw eigen business case.

De aanpak van de CIRCO Class is gebaseerd op het onderzoek en het boek Products that Last (Conny Bakker et al., TU Delft) en het boek Products that Flow (Siem Haffmans et al., Partners for Innovation) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën. Om de nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 15 verpakkingsontwerpers deelnemen. Selectie vindt plaats op basis van profiel en motivatie.

BNO support de verspreiding en onderschrijft het belang van deze Class voor een circulaire verpakkingsindustrie.

Praktische informatie

Voor wie?

Verpakkingsontwerpers die aan de slag willen met circulair design.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen €150 excl. btw per deelnemer, inclusief lunch en boek. De werkelijke uitvoeringskosten bedragen €500 excl. btw per deelnemer. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Trainers

Siem Haffmans
Meer info