Let op! Deze track is al geweest

Speciaal voor startups: Valideer je circulaire business propositie (VOL)

Track

7 juni
09:00 - 17:00

Meld je aan voor de gratis startup workshop: circulair ondernemen

Ondernemers opgelet! Ben jij benieuwd hoe je meer waarde én meer winst kunt creëren met jouw product? Hoe je werkt aan een toekomstbestendig bedrijf – zelfs in deze tijd waarin de uitdagingen zich opstapelen?

Circulair ondernemen is helemaal van deze tijd en uiterst noodzakelijk gezien de huidige klimaatproblemen en toenemende grondstoffenschaarste. Om de transitie te kunnen maken hebben we gedreven ondernemers met ketenpartners nodig die hiermee aan de slag gaan. Ben jij nieuwsgierig naar circulair ontwerpen en circulaire businessmodellen? Geef je dan snel op voor deze gratis CIRCO startup workshop!

Deze workshop is bedoeld voor startups uit de regio Noord-Holland.

 

Je krijgt inzicht in:

 • Hoe een waardeketen eruit ziet, waar sprake is van waardeverlies en dus business-kansen liggen; 
 • Inzicht in de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën die passen bij die kansen;
 • Hoe circulair ondernemen werkgevers een streepje voor kan geven op de arbeidsmarkt door hogere efficiëntie én grotere aantrekkingskracht bij jong talent.

  En laat je inspireren door de methodiek en succesverhalen van andere ondernemers! Kortom, een workshop om niet te missen. Iedereen kan kennismaken met circulair ondernemen en de CIRCO-methode!

 

Wat levert deelname jouw bedrijf op?

 • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
 • Tijdens deze CIRCO workshop voor startups check je waar in de keten ecologische en economische waarde verliezen optreden en welke jij oplost en welke jij niet oplost met jouw huidige propositie. Hierdoor krijg je inzicht hoe je jouw huidige businessmodel (nog) toekomstbestendiger kan maken.
 • Je gaat intensief aan de slag met ervaren CIRCO trainers die expert zijn op het gebied van circulair ontwerp & ondernemen.
 • Je krijgt toegang tot actuele kennis, concrete tools en je krijgt zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.
 • Vergroot je netwerk met gelijkgestemde ondernemers
pexels-scott-webb-305833-1.jpg

Meld je nu gratis aan via de button links op deze pagina! Aanmelden kan tot uiterlijk 10 mei  2023. (let op: vol=vol)

Programma

Deze CIRCO workshop speciaal ontwikkelt voor startups, bestaat uit één fysieke trainingsdag met de trainers en alle deelnemers.

Je maakt kennis met de andere deelnemers en gaat aan de slag met het product of de dienst van jouw bedrijf. Samen duiken we in het gedachtengoed van de circulaire economie en circulaire ontwerpprincipes. Je analyseert de huidige waardeketen van jouw bedrijf en brengt in beeld waar waardevernietiging en verspilling zitten. Hier liggen jouw circulaire kansen!

Daarna ga je gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. Je ontwikkelt je circulaire businessmodel of (her)ontwerpt je product en/of dienst.

Wat weet/kan ik na deze workshop?

 • Je kan de relevantie van Circulaire Economie duidelijk maken voor je eigen bedrijf. En je weet om welke redenen je er nu mee aan de slag moet. 
 • Je weet waar in de keten ecologische en economische waardeverliezen optreden en welke jij oplost en welke jij niet oplost met jouw huidige propositie. Hierdoor krijg je inzicht hoe je jouw huidige businessmodel (nog) toekomstbestendiger kan maken.
 • Je ontwikkelt je eigen circulaire businessmodel of vult deze aan, weet welke actoren er allemaal nodig zijn en wie welke activiteiten moet gaan oppakken. Hierbij check je ook de financiële incentives voor de overige actoren.
 • Je weet hoe jij jouw loop (kringloop) gaat sluiten en hoe je dat moet operationaliseren
 • Je weet hoe je jouw product circulair moet herontwerpen zodat het optimaal aansluit op jouw circulaire businessmodel en tegelijkertijd voldoet aan alle andere eisen.
 • Je weet wat je binnen het accelerator programma moet valideren en wat je wel en niet wil implementeren en wat je mogelijk in de toekomst wil implementeren.  

Praktische informatie

Doelgroep

Deze startup workshop is van toegevoegde waarde voor iedereen die zijn circulaire business propositie wil valideren.

 

 

 

Deelnemers

Aan deze workshop doen minimaal 15 en maximaal 20 bedrijven mee. Om de workshop het best te benutten, zijn per bedrijf twee deelnemers nodig. Bij voorkeur een duo van Creatie (ontwerper of ingenieur) en Commercie (sales, marketing of business development). Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces. Een CIRCO Track gaat namelijk over het herontwerp van je product én van je businessmodel.

Investering

Deze workshop wordt gratis aangeboden voor Startups.

Per bedrijf kunnen 2 personen meedoen aan het programma bestaande uit: 1 volledig verzorgde workshopdag.

CIRCO Hub Noord-Holland

Vanuit Impact Hub zijn wij de CIRCO Hub voor de provincie Noord-Holland en organiseren we alle tracks in deze regio. Dit doen wij samen met hub partners en Circulair West. De thema’s worden gekozen aan de hand van uitdagingen die wij zien in de markt of veranderende regelgeving die binnen de provincie (of landelijk) spelen. Hiervoor werken wij o.a. nauw samen met de Provincie Noord-Holland en Rabobank. Houd onze pagina in de gaten voor de laatste tracks en thema’s die eraan komen. Voor vragen en/of track ideeën, neem gerust contact met ons op! Laten we samen de transitie naar een circulaire economie versnellen in Noord-Holland!