Let op! Deze track is al geweest

Track – Ontmanteling / repowering offshore windmolens Casus: Park Amalia

Track

22 juni, 4 juli, 11 juli

Aanleiding voor deze Track is de aanstaande ontmanteling of repowering van Windpark Amalia. Dit park is in 2008 in gebruik genomen en nadert het einde van de exploitatiefase. Aan de hand van deze CIRCO Track kunnen betrokken partijen kennis opdoen en samen tot nieuwe inzichten komen.

Om duurzame energie op te wekken richten we ons op alternatieve bronnen van energie. Windenergie op zee is erg effectief en door het aanleggen van verschillende parken wordt er duurzaam energie opgewekt. Om een park aan te leggen is ketensamenwerking nodig, verschillende (Rotterdamse) partijen werken samen en zijn afhankelijk van elkaar in de realisatie van een windpark. Parken die afgelopen 15 jaar geleden gebouwd zijn naderen hun end-of-life, deze zullen de komende jaren ontmanteld moeten gaan worden. Ten tijden van de bouw van deze parken werd er in het ontwerp nog nauwelijks rekening gehouden met circulariteit en ontmanteling. In andere woorden, wanneer de offshore windmolen weer terug naar land gaat, ligt er een uitdaging voor de keten om de windmolen op een circulaire manier te ontmantelen. 

Aanleiding voor deze Track is de aanstaande ontmanteling of repowering van Windpark Amalia. Dit park is in 2008 in gebruik genomen en nadert het einde van de exploitatiefase. Aan de hand van deze CIRCO Track kunnen betrokken partijen kennis opdoen en samen tot nieuwe inzichten komen. 

Eneco is als eigenaar van windpark Amalia nauw betrokken bij de organisatie van deze CIRCO Track. 

Onder begeleiding van professionele trainers wordt met de betrokken sectorpartijen gekeken hoe er aan de klantvraag voldaan kan worden en hoe we de sector toekomstbestendig kunnen maken. Door middel van deze CIRCO Track zal de samenwerking in de industrie geoptimaliseerd worden. 

 

Voor wie?

Bedrijven, toeleveranciers en ketenpartners die een rol spelen gedurende de levenscyclus van offshore windparken. Van design – tot end of life. 

Zaken die in de track aan bod zullen komen zijn:

  • Mogelijkheden voor levensduurverlenging 
  • Onderhoud en remanufacturing vanuit circulair perspectief
  • Recycling uitdagingen
  • Organiseren van een (nieuwe) circulaire supply chain en reverse logistics
  • Toepassing van schaarse materialen en borgen van leveringszekerheid

 

 

CIRCO Hub - provincie Zuid-Holland

Vanuit BlueCity zijn wij de CIRCO Hub voor de provincie Zuid-Holland en organiseren alle Tracks in deze provincie. De thema’s zijn meestal gerelateerd aan onderzoeken of veranderende regelgeving die binnen de provincie (of landelijk) spelen. Houd de pagina in de gaten voor de Tracks en onderwerpen die gaan spelen. Neem voor vragen en of opmerkingen vooral contact op!

Als je je wilt aanmelden voor een track kan je contact opnemen met Roos Altay (r.altay@bluecity.nl of 0681445798)

Voor overige vragen rondom CIRCO kan je contact opnemen met Hannah Bruinink (h.bruinink@bluecity.nl of 0638389766)