Let op! Deze track is al geweest

Track – Noord-Nederlandse circulaire bouwproducten

Track

8 november, 22 november en 6 december 2022
Middag

Ben jij een ondernemer in de bouwindustrie en wil je aan de slag met de circulaire economie? Dan is de CIRCO Track bouw iets voor jou! Tijdens deze driedaagse Track ontwikkel jij onder begeleiding van professionals een (ver)nieuw(d) circulair businessmodel.

In Noord-Nederland zetten we volop in op de circulaire economie. Eén van de belangrijkste sectoren in deze regio is de bouw. Hier liggen tevens veel kansen voor verduurzaming en circulariteit. Daarom organiseren we voor bedrijven in Noord-Nederland een CIRCO Track Bouw: Het ontwikkelen van Noord-Nederlandse Circulaire Bouwproducten. De focus ligt op het regionaal werken aan circulaire (bouw)producten. Deze track is bedoeld voor de gehele keten; van telers, architecten en prefab bouwers tot aan installatiebedrijven, aannemers en woningcorporaties. Iedereen is welkom!

NB: Voor een circulair product zijn (keten)samenwerkingen essentieel. Nodig je partners en leveranciers dus ook uit voor de demo!

Driedaags ontwikkeltraject

Circulaire Economie is een systeem waarin hoogwaardige diensten worden geleverd en waar producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen. Hiervoor zijn nieuwe ketens en nieuwe samenwerkingen nodig. CIRCO biedt een driedaags ontwikkeltraject aan om ketenpartners bij elkaar te brengen en vanuit ieders eigen positie en businesscase op weg te helpen en kennis op te doen van circulair ondernemen en circulair design. Zo worden samen nieuwe kansen ontdekt en wordt circulaire business in gang gezet.

Wat levert het op?

  • Tijdens de blended CIRCO Track ontdek je samen met ketenpartners circulaire business kansen en werk je er één uit tot een concreet plan, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf.
  • Het samenwerken binnen de keten maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis en concreet bruikbare tools.
  • Daarnaast krijg je zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.

Data

Het programma bestaat uit drie dagdelen. Dag 1 is op 25 oktober, dag 2 op 8 november en dag 3 op 22 november. De locatie wordt later bekend gemaakt.

Begeleiding

Deelnemers gaan aan de slag onder begeleiding van 2 trainers met ervaring in de bouwsector en kennis van circulaire en biobased bouwoplossingen.

Swettehus-2021-12-22_by-IMAZZO-9.jpg

Meld je nu aan via de button links op deze pagina!

Programma

Een CIRCO Track bestaat uit drie (fysieke of online) bijeenkomsten van een halve dag met de trainers en alle deelnemers. Daarnaast krijg je zelfwerk en 1-op-1 calls met de trainer. Je krijgt tijdens de Track kennis aangereikt die je direct op je eigen case toepast. De totale tijdsbesteding is 20 uur verspreid over ongeveer 6 weken.

Dag 1 Initiate Workshop (halve dag / op locatie)
Je maakt kennis met de andere deelnemers en gaat aan de slag met het product of de dienst van jouw bedrijf. Samen duiken we in het gedachtengoed van de circulaire economie en circulaire ontwerpprincipes. Je analyseert de huidige waardeketen van jouw bedrijf en brengt in beeld waar waardevernietiging en verspilling zitten. Hier liggen jouw circulaire kansen!

Dag 2 Ideate Workshop (halve dag / online)
Je deelt je ambities met andere deelnemers. Handig, want zij komen uit dezelfde keten en kunnen je dus nuttige input geven op jouw idee. Daarna ga je gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. Je ontwikkelt je circulaire businessmodel of (her)ontwerpt je product en/of dienst.

Dag 3 Implement Workshop (halve dag / op locatie)
We kijken naar de technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten uit de vorige workshop. Je brengt de gevolgen voor je bedrijfsvoering in kaart en berekent de circulaire impact. Ook leer je om te gaan met barrières en je bedenkt hoe je klanten, collega’s en management mee kunt krijgen in je ambities. Je sluit af met het maken en geven van een doordachte pitch.

Praktische Informatie

Voor wie?

Deze track is bedoeld voor de gehele keten; van telers, architecten en prefab bouwers tot aan installatiebedrijven, aannemers en woningcorporaties. Iedereen is welkom! 

Kosten

De kosten zijn per organisatie €1.500. Per organisatie kunnen er twee deelnemers aan de Track deelnemen.

Aantal deelnemers

Het deelnemende team van ieder bedrijf bestaat bij voorkeur uit een duo van; een designer/ingenieur/productmanager en iemand uit het commerciële deel die markt, klanten en stakeholders kent. Er zit veel toevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces.

CIRCO Hub Fryslân - Vereniging Circulair Friesland

Circulair Friesland is dé CIRCO-hub van Fryslân! Met CIRCO organiseren we in onze provincie CIRCO-tracks. We richten ons op sectoren waar de regio in uitblinkt. Meer weten of zelf een track initiëren? Neem contact op!