Let op! Deze track is al geweest

Track – Circulaire keukens

Track

Nog te bepalen, 2e of 3e kwartaal
Nog te bepalen

200.000 ‘projectkeukens' per jaar worden in Nederland vervangen in huurwoningen. Al deze keukens worden grotendeels weggegooid, als sloopafval. Zo worden heel veel waardevolle materialen, keukenonderdelen en soms nog werkende -apparatuur verspild. In de B2B markt alleen al resulteert dat in 40.000 ton spaanplaat afval per jaar. Alle woningcorporaties en vrije sector verhuurders hebben hiermee te maken.

Nieuwe business kansen

Het ontwikkelen en leveren van nieuwe, circulaire keukens en -apparatuur biedt nieuwe business kansen. Keukens en apparatuur met een langere levensduur, doordat ze slim ontworpen zijn, te repareren en opnieuw te gebruiken. Zo wordt verspilling voorkomen en blijft waarde behouden. Ook zijn er kansen voor nieuwe samenwerkingsvormen en diensten, zoals het gebruik en leveren van apparatuur en keukens as a service.

Ben je een ondernemer in de keukenbranche, een partner/toeleverancier of professionele afnemer/gebruiker ervan, en wil jij met je organisatie aan de slag met je business model en het circulair ontwerpen van keukens voor de professionele markt? Dan is deze CIRCO Track iets voor jou.

Tijdens deze driedaagse Track ontwikkel je, onder begeleiding van twee ervaren CIRCO Trainers, een nieuw circulair Businessmodel en een concreet plan voor de realisatie. 

Wat levert het op?

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
  • Tijdens de Track werk je samen met ketenpartners, dat maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar. Bovendien houd je er mogelijk nieuwe partners aan over.
  • Je gaat intensief aan de slag met ervaren CIRCO trainers die expert zijn op het gebied van circulair ontwerp in jouw branche.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis, concrete tools, en inzicht in (markt)ontwikkelingen.
  • Het bereid je voor op de komst van actuele wet & regelgeving. En je krijgt zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.
  • Je gaat naar huis met een duidelijk en concreet plan voor een circulair product of dienst, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf.
Sociale-huur-basiskeuken-1600×625

Meld je nu aan via de button links op deze pagina!

Programma

Een CIRCO Track bestaat uit drie (fysieke of online) bijeenkomsten van een halve dag met de trainers en alle deelnemers. Daarnaast krijg je zelfwerk en 1-op-1 calls met de trainer. Je krijgt tijdens de Track kennis aangereikt die je direct op je eigen case toepast. De totale tijdsbesteding is 20 uur verspreid over ongeveer 6 weken.

Dag 1 Initiate Workshop (halve dag / op locatie)
Je maakt kennis met de andere deelnemers en gaat aan de slag met het product of de dienst van jouw bedrijf. Samen duiken we in het gedachtengoed van de circulaire economie en circulaire ontwerpprincipes. Je analyseert de huidige waardeketen van jouw bedrijf en brengt in beeld waar waardevernietiging en verspilling zitten. Hier liggen jouw circulaire kansen!

Dag 2 Ideate Workshop (halve dag / online)
Je deelt je ambities met andere deelnemers. Handig, want zij komen uit dezelfde keten en kunnen je dus nuttige input geven op jouw idee. Daarna ga je gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. Je ontwikkelt je circulaire businessmodel of (her)ontwerpt je product en/of dienst.

Dag 3 Implement Workshop (halve dag / op locatie)
We kijken naar de technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten uit de vorige workshop. Je brengt de gevolgen voor je bedrijfsvoering in kaart en berekent de circulaire impact. Ook leer je om te gaan met barrières en je bedenkt hoe je klanten, collega’s en management mee kunt krijgen in je ambities. Je sluit af met het maken en geven van een doordachte pitch.

Praktische informatie

Doelgroep

Deze Track is bedoeld voor alle bedrijven in de keukenbranche, en partners/toeleveranciers of professionele afnemers/gebruikers ervan, die aan de slag willen met het circulair ontwerpen van bedrijfsvoering, een product of dienst.

Deelnemers

Aan deze Track doen minimaal 10 en maximaal 15 bedrijven mee. Om de Track het best te benutten, zijn per bedrijf twee deelnemers nodig. Bij voorkeur een duo van Creatie (ontwerper of ingenieur) en Commercie (sales, marketing of business development). Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces. Een CIRCO Track gaat namelijk over het herontwerp van je product én van je businessmodel.

Investering

Per bedrijf is de investering € 1.000,-. Voor dit bedrag volgen 2 personen, 3 volledig verzorgde workshop halve dagen en ontvangen zij al het workshopmateriaal. De feitelijke kosten zijn € 2.000. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en de CIRCO Hub Brabant.

Trainers

Esther Dekhuijzen _ CIRCO trainer
Esther Dekhuijzen
Meer info
Marien Korthorst
Marien Korthorst
Meer info