Let op! Deze track is al geweest

Track- Verduurzaming van de printbranche (vlaggen en banners)

Track

22 februari, 10 maart en 17 maart
09.00 - 13.00 uur

Het Rotterdamse bedrijf HelloPrint gaat met haar ketenpartners de uitdaging aan om dit single use proces circulair te maken. Hiermee nemen ze een koplopersrol op zich binnen de printbranche en om dit te realiseren is samenwerking in de keten essentieel. Deze CIRCO Track brengt betrokken partijen rond grote evenementen samen, met als doel de plastic afvalstroom drastisch te verminderen en tegelijkertijd kansen te formuleren voor een circulair verdienmodel.

De Nederlandse evenementensector heeft grote ambities, zoals het werken naar volledige circulaire events en festivals. Het probleem van de plastic wegwerp bekertjes wordt al op grote schaal aangepakt. Echter, er wordt nog weinig gesproken over de single-use promotiemateriaal. Daar ligt dus nog een grote kans! 

Het Rotterdamse bedrijf HelloPrint gaat met haar ketenpartners de uitdaging aan om dit single use proces circulair te maken. 

Hiermee nemen ze een koplopersrol op zich binnen de printbranche en om dit te realiseren is samenwerking in de keten essentieel. Deze CIRCO Track brengt betrokken partijen rond grote evenementen samen, met als doel de plastic afvalstroom drastisch te verminderen en tegelijkertijd kansen te formuleren voor een circulair verdienmodel.

Deze Track richt zich specifiek op de productgroep vlaggen, banners en andere kunststof promotiematerialen die op grote schaal worden geproduceerd voor eenmalig gebruik. 

Optie-1.jpg

Meld je nu aan via de button links op deze pagina!

Programma

Een CIRCO Track bestaat uit drie (fysieke of online) bijeenkomsten van een halve dag met de trainers en alle deelnemers. Daarnaast krijg je zelfwerk en 1-op-1 calls met de trainer. Je krijgt tijdens de Track kennis aangereikt die je direct op je eigen case toepast. De totale tijdsbesteding is 20 uur verspreid over ongeveer 6 weken.

Dag 1 Initiate Workshop (halve dag / op locatie)
Je maakt kennis met de andere deelnemers en gaat aan de slag met het product of de dienst van jouw bedrijf. Samen duiken we in het gedachtengoed van de circulaire economie en circulaire ontwerpprincipes. Je analyseert de huidige waardeketen van jouw bedrijf en brengt in beeld waar waardevernietiging en verspilling zitten. Hier liggen jouw circulaire kansen!

Dag 2 Ideate Workshop (halve dag / online)
Je deelt je ambities met andere deelnemers. Handig, want zij komen uit dezelfde keten en kunnen je dus nuttige input geven op jouw idee. Daarna ga je gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. Je ontwikkelt je circulaire businessmodel of (her)ontwerpt je product en/of dienst.

Dag 3 Implement Workshop (halve dag / op locatie)
We kijken naar de technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten uit de vorige workshop. Je brengt de gevolgen voor je bedrijfsvoering in kaart en berekent de circulaire impact. Ook leer je om te gaan met barrières en je bedenkt hoe je klanten, collega’s en management mee kunt krijgen in je ambities. Je sluit af met het maken en geven van een doordachte pitch.

Praktische informatie

Doelgroep

Bedrijven, toeleveranciers en ketenpartners die een rol spelen of kunnen gaan spelen van design – tot end of life. 

  • Producenten en leveranciers van printproducten
  • Design en marketing bureaus
  • Organisatiebureaus evenementen
  • Evenementenlocaties
  • Standbouwers
  • Inzamelaars en afvalverwerkers
  • Oplossingsgerichte partijen
Deelnemers

Aan deze Track doen minimaal 8 en maximaal 12 bedrijven mee. Om de Track het best te benutten, zijn per bedrijf twee deelnemers nodig. Bij voorkeur een duo van Creatie (ontwerper of ingenieur) en Commercie (sales, marketing of business development). Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces. Een CIRCO Track gaat namelijk over het herontwerp van je product én van je businessmodel.

Investering

Per bedrijf is de investering € 1.000,-. Voor dit bedrag volgen 2 personen, 3 volledig verzorgde workshopdagen en ontvangen zij al het workshopmateriaal. Dit gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door onze partners Rabobank, Gemeente Rotterdam en Provincie Zuid-Holland.

CIRCO Hub - provincie Zuid-Holland

Vanuit BlueCity zijn wij de CIRCO Hub voor de provincie Zuid-Holland en organiseren alle Tracks in deze provincie. De thema’s zijn meestal gerelateerd aan onderzoeken of veranderende regelgeving die binnen de provincie (of landelijk) spelen. Houd de pagina in de gaten voor de Tracks en onderwerpen die gaan spelen. Neem voor vragen en of opmerkingen vooral contact op!

Als je je wilt aanmelden voor een Track kan je contact opnemen met Armel Lankrijer (a.lankreijer@bluecity.nl of 0628931531)

Voor overige vragen rondom CIRCO kan je contact opnemen met Ruth Stijns (r.stijns@bluecity.nl of 0648548571)