Let op! Deze track is al geweest

Workshop Track – Maakindustrie Meppel

Track

4, 18 & 25 juni 2020
9.00 - 18.00 uur

In een circulaire economie worden hoogwaardige diensten geleverd, gaan producten langer mee en worden ze slim hergebruikt en gerecycled. Voor de maakindustrie vraagt dit om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. Hiervoor zijn vaak nieuwe samenwerkingen nodig. CIRCO biedt een driedaags praktijkgericht ontwikkeltraject aan, om samen met ketenpartners, een eigen circulaire propositie in ontwerp en businesscase uit te werken. Zo ontdekken we samen nieuwe kansen en zetten we circulaire business in gang.

Deze CIRCO Track is er voor bedrijven uit de maakindustrie die met cirulair ondernemen aan de slag zijn of willen, en die daarbij gefaciliteerd willen worden met praktische tools en kennis van experts. Tijdens de CIRCO Track gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen en word je op weg geholpen in een gefaciliteerd ontwerpproces – met kennis, instrumenten en door interactie met andere bedrijven en ontwerpers uit de keten. Na afloop heb je zowel een langetermijnvisie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen!

Programma

Dag 1: Initiate Workshop
Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachtengoed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen. Bedrijven en ontwerpers onderzoeken samen hoe je tot innovatieve businessmodellen en productontwerpen kunt komen door de toepassing van circular design-principes.

Dag 2: Ideate Workshop
In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en design-strategieën. We pakken de kansen uit de voorgaande workshop op en verkennen ze verder. In een aantal interactieve werkvormen verwerken we vervolgens alle eerder verzamelde inzichten tot circulaire producten en diensten.

Dag 3: Implement Workshop
Tijdens de laatste workshop word je voorbereid om de stap te maken naar de realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor je bedrijfsvoering en de circulaire impact. Ook leer je om te gaan met barrières.

Waarom meedoen?

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Je vergroot je concurrentiekracht én je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten. Bovendien is het een innovatieve herijking van je businessmodel. Is deze toekomstbestendig? Welke nieuwe visies zijn er op dit gebied?
  • CIRCO maakt door samenwerken binnen de keten mogelijk wat voor een individueel bedrijf of ontwerper lastig of onmogelijk is. Door kruisbestuiving en ketensamenwerking worden ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
  • Je krijgt toegang tot concreet bruikbare kennis en tools.
  • Je ontwikkelt plannen die op korte termijn realiseerbaar zijn voor je bedrijf.
  • Meedoen aan CIRCO biedt veel kansen voor aanhaken op een breed netwerk, contact met andere sectoren en een groeiende community.
  • Je draagt als bedrijf bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie, waarin producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen hun waarde behouden.
  • De CIRCO Track wordt verzorgd door ervaren CIRCO-trainers.
  • One time opportunity: dit is een uniek project, en een kans om deel uit te maken van een groep koplopers!

Meer informatie

Rogier Eenkhoorn (organisatie)
rogier@kennispoortregiozwolle.nl

André Harmens (organisatie)
Harmens@nom.nl

Jeannette Levels-Vermeer (trainer)
jlv@lbpsight.nl, 06 – 33952904

Linda Louwissen (trainer)
linda@circonl.nl, 06 – 53124183

Deze CIRCO Track wordt georganiseerd in samenwerking met Kennispoort Regio Zwolle, Ik ben Drents Ondernemer en Rabobank.

Praktische informatie

Voor wie?

Deze CIRCO Track is speciaal bedoeld voor bedrijven, toeleveranciers en ketenpartners in ontwikkeling, productie, onderhoud, exploitatie en handel van machines.

Deze CIRCO Track is er voor bedrijven uit de maakindustrie die met cirulair aan de slag zijn of willen, en die daarbij gefaciliteerd willen worden met praktische tools en kennis van experts. Leer door interactie met andere bedrijven in de keten.

 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deelname bedragen €500,- ex. btw per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Voor dit bedrag kunnen 2 personen, 3 volledig verzorgde workshopdagen volgen.

Aantal deelnemers per serie: maximaal 10 bedrijven (2 personen per bedrijf).

Trainers

Jeannette Levels-Vermeer
Jeannette Levels-Vermeer
Meer info
Linda Louwissen
Linda Louwissen
Meer info