CIRCO Hub Limburg

Van lineair naar circulair

CIRCO Hub Limburg ondersteunt het Limburgse bedrijfsleven om te transformeren van een lineair businessmodel naar een circulair businessmodel.

Visual Circo Tracks-v5

LIOF en Rabobank hebben samen de CIRCO Hub Limburg opgericht. Het doel van de Hub is Limburgse ondernemers te inspireren en aan te zetten tot meer circulaire bedrijvigheid.

logo LIOF _ CIRCO Hub Limburg             CIRCO Hub Midden Nederland _ Rabobank

Wat kan CIRCO Hub Limburg voor jou betekenen?

CIRCO Hub Limburg helpt ondernemers met heel pragmatische CIRCO Tracks om hun circulaire ambities in de praktijk te verwezenlijken.

Binnen 7 stappen brengen we elke onderneming van lineair naar circulair! Daarnaast laten we zien dat de maatschappelijke impact van deze transitie heel goed samen gaat met economisch rendement voor het betrokken bedrijf.

De CIRCO Hub Limburg richt zicht in de eerste plaats op MKB-bedrijven in Limburg. Zo zijn er CIRCO Tracks mogelijk voor deelnemers uit de sectoren bouw, maakindustrie, kunststoffen en consumentengoederen.

Ook kunnen we speciaal Tracks opzetten voor ketenpartners, een branche of een specifiek voor de circulaire economie relevant thema, zoals smart industry, Product-as-a-Service of Retourlogistiek.

Wil jij als ondernemer de kansen voor jouw bedrijf te verkennen? Neem contact met ons op, dan kijken wij wanneer de eerstvolgende Track start die goed bij jouw ambities aansluit.

Wat is een CIRCO Track?

De CIRCO methodiek biedt een ontwerpaanpak waarmee je jouw circulaire waardepropositie (product, dienst, businessmodel) ontwerpt.

Tijdens de CIRCO Track ontdek je circulaire businesskansen en werk je jouw eigen case uit tot een concreet plan, dat op korte termijn realiseerbaar is voor jouw bedrijf.

Je doorloopt de Track met een groep van ongeveer tien bedrijven onder begeleiding van ervaren trainers. De groep komt zowel fysiek als online bij elkaar. Daarnaast volg je online leermodules op zelf te bepalen tijdstippen.

Agenda en aanmelden voor Tracks

Ontdek nieuwe businesskansen, stap in een circulair designproces en ontwikkel een visie en stappenplan met aankomende Tracks.

Ga naar de Tracks van CIRCO Hub Limburg

Contact

Heb je vragen over of verzoeken voor de CIRCO Hub Limburg?

Neem dan vooral contact met ons op:

Mireille Schreurs
Rabobank Business Innovatie Manager
+31 6 3099 1524
mireille.schreurs@rabobank.nl

Martine Rousseau
LIOF Business Developer
+31 6 1531 31 34
martine.rousseau@liof.nl

 

Hier vind je een overzicht van alle Tracks

Agenda

In 7 stappen van lineair naar circulair

Methode

Laat je inspireren door deze bedrijven

Cases