Let op! Deze track is al geweest

Track – Bouw en renovatie – regio Midden Nederland

Track

27 sept (ochtend), 13 okt (ochtend) en 20 okt (middag)
3 dagdelen

De CIRCO Hub Midden-Nederland organiseert deze driedaagse CIRCO Track over circulaire bouw en -renovatie om bedrijven in de bouwsector te helpen om circulariteit in hun processen toe te passen. Samen met de deelnemers kijken we naar de circulaire bouwketen en de rol van elke deelnemer daarin. Klinkt dit interessant? Meld je dan aan!

Er is in de regio Midden-Nederland een grote bouwopgave. Het is de bedoeling dat deze bouwopgave naast duurzaam en klimaatadaptief, ook circulair gerealiseerd wordt. Dat betekent dat we grondstoffen hergebruiken, modulair en losmaakbaar bouwen en bouwen met biobased grondstoffen, zoals hout of hennep.

Dit geldt niet alleen voor nieuwbouw. Ook in de renovatie kunnen deze principes toegepast worden. Zo kan bij het isoleren van een spouwmuur ook gebruik worden gemaakt van biobased isolatiemateriaal of kunnen hergebruikte balken worden gebruikt bij een renovatieproject.

Voor wie?

Deze Track wordt georganiseerd voor ketenpartners in de woningbouw:

 • Bouwbedrijven
 • Toeleveranciers
 • Installateurs
 • Corporaties/gemeenten

Programma

Dag 1 Initiate Workshop
Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachtengoed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen.

Dag 2 Ideate Workshop
In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. We pakken de kansen uit de voorgaande workshop op en verkennen deze verder.

Dag 3 Implement Workshop
Tijdens de laatste workshop maken we de stap naar realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop. En naar de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Bovendien leer je om te gaan met barrières.

Waarom meedoen?

 • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
 • Het is een herijking van je business model. Is deze toekomstbestendig en welke nieuwe visies zijn er op dit gebied?
 • Meedoen aan CIRCO biedt veel kansen voor aanhaken op een breed netwerk, contact met andere sectoren en een groeiende community.
 • Samenwerken binnen de keten maakt ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
 • Je krijgt toegang tot actuele kennis en concreet bruikbare tools.

Wat levert deelname op voor mij?

 • Tijdens de CIRCO Track ontwikkel je samen met ketenpartners plannen die op korte termijn realiseerbaar zijn voor je bedrijf.
 • Daarnaast krijg je zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.

Praktische informatie

Kosten

De kosten voor deelname zijn €1000,- ex BTW per bedrijf (voor 2 personen).

Feitelijke kosten zijn € 2.000. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door de partners van CIRCO Hub Midden-Nederland

Deelnemers

Aantal bedrijven: minimaal 8, maximaal 12

Voor optimaal resultaat en goede implementatie doen er 2 personen per bedrijf mee.

Trainers

Marien Korthorst
Marien Korthorst
Meer info
CIRCO Hub Midden Nederland

De CIRCO Hub Midden Nederland organiseert CIRCO Tracks voor de regio ‘Midden-Nederland’, waarmee we doelen op de provincie Utrecht en de regio’s daar direct omheen.

Partners van de Hub: Gemeente Amersfoort, Gemeente Utrecht, Natuur & Milieufederatie Utrecht, Provincie Utrecht, Rabobank Midden Nederland, ROM Utrecht