Let op! Deze track is al geweest

Online Expert Café | Ketensamenwerking

Event

24 mei 2023
15:30 - 17:00

Tijdens dit online Expert Café nodigen we ontwerpers uit om in gesprek te gaan over hoe zij samenwerking zoeken met de keten rondom een materiaal- of product stroom in de circulaire economie. Of je nu een doorgewinterde circulaire ontwerper bent of net begint, dit is de perfecte gelegenheid om meer te leren over hoe je kunt samenwerken met ketenpartners!

Gebruik de kracht van de keten om effectief circulair te ontwerpen

Deskundigen van Het Versnellingshuis en CIRCO zullen hun kennis en ervaringen delen over hoe ze de verschillende partners in de keten betrekken bij het ontwerpproces. Dit kan variëren van het werken met producenten en leveranciers tot het samenwerken met recyclingbedrijven en afvalverwerkers. Door deze samenwerking te omarmen, kunnen ontwerpers hun impact op het milieu verminderen en tegelijkertijd de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten verbeteren.

In dit Expert Café gaan we dieper in op wat ketensamenwerking betekent en welke verschillende vormen ervan bestaan. We bespreken de voordelen en onderzoeken hoe deze aanpak kan leiden tot innovatieve en duurzame producten. Daarnaast zullen we de belangrijkste obstakels bespreken die ontwerpers tegenkomen bij ketensamenwerking, en hoe deze uitdagingen kunnen worden overwonnen. Tot slot bieden we praktische tips en advies voor ontwerpers die de ketensamenwerking in hun eigen ontwerpproces willen integreren.

Kortom, het Expert Café biedt een waardevolle kans om meer te leren over ketensamenwerking en hoe het kan bijdragen aan een duurzamere toekomst.

We nodigen iedereen uit die geïnteresseerd is in duurzaam ontwerpen om deel te nemen aan dit Expert Café. Of je nu op zoek bent naar inspiratie of praktische tips om je eigen ontwerpproces te verbeteren. Dit is dé ideale kans om te leren van elkaar en je eigen ervaringen te delen. Sluit je aan en laat je inspireren!

De inschrijving is gesloten. Mail info@circonnect.org als je interesse hebt in een volgend Expert Café.

Dit Expert Café wordt georganiseerd vanuit het platform Circular Design CIRCONNECT. In dit platform staat het verzamelen en beschikbaar maken van kennis over circular design centraal. Het doel hiervan is om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. CIRCO is initiatiefnemer en aanjager van dit platform. Inmiddels doen 15 partners mee en hebben zij een start gemaakt om het platform verder vorm te geven.