Topic

Circulair Design

Updates

Bijbehorende tracks

  • Businesskansen
  • Consumentengoederen
Track- Toys that last (Nederlandse versie)

Nog te bepalen, in 2e kwartaal '23

Nog te bepalen

De wereldwijde speelgoed en game markt werd in 2021 geschat op US$305.57 miljard dollar. Theworldounts.com schat in dat voor elke miljoen dollar omzet 40 ton plastic wordt gebruikt wat jaarlijks optelt tot een verbijsterende 12.22 miljoen ton. De Ellen MacArthur Foundation heeft op haar beurt berekend dat maar liefst 80% hiervan eindigt in een verbrandingsoven, op een vuilnisbelt of in de oceaan.

Meer info & aanmelden
  • Circulair Design
  • Bouw
Track- Circulaire kansen rondom vervanging infrastructuur

8 maart, 22 maart en 5 april

09.00 - 13.00 uur

In Rotterdam wordt jaarlijks zo’n 40 km aan ondergrondse infrastructuur vervangen. Een enorme opgave waar veel materialen en producten worden verbruikt en afgedankt. Binnen deze vervangingsopgave schuilen ecologische en economische kansen voor alle partijen; van opdrachtgever tot uitvoerder tot bewoner. Door efficiënter om te gaan met grondstoffen en door hergebruik van materialen pakken we bijvoorbeeld kansen op kostenbesparing. Zeker gezien de huidige grondstoffenprijzen. We moeten op weg naar een circulaire economie!

Meer info & aanmelden

HAVEP: Circulariteit in de textielbranche

“Om als sector een positieve impact te maken, wil je een duurzaam model dat je tot in lengte van dagen kan uitvoeren zonder schadelijke effecten.”

Jobien Laurijssen

Sustainability manager HAVEP en deelnemer CIRCO Track