Topic

Circulair Ondernemen

Bijbehorende tracks

  • Businesskansen
  • Consumentengoederen
Track- Toys that last (Nederlandse versie)

Nog te bepalen, in 2e kwartaal '23

Nog te bepalen

De wereldwijde speelgoed en game markt werd in 2021 geschat op US$305.57 miljard dollar. Theworldounts.com schat in dat voor elke miljoen dollar omzet 40 ton plastic wordt gebruikt wat jaarlijks optelt tot een verbijsterende 12.22 miljoen ton. De Ellen MacArthur Foundation heeft op haar beurt berekend dat maar liefst 80% hiervan eindigt in een verbrandingsoven, op een vuilnisbelt of in de oceaan.

Meer info & aanmelden
  • Ontwerpstrategie
  • Maakindustrie
CIRCO Demo: Circular Supply Power in de Maakindustrie

9 februari 2023

13.30 - 17.30 uur

Ben jij benieuwd hoe je als toeleverancier aan de slag kan met circulaire economie? Tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseert CIRCO Hub Noord Holland een CIRCO Demo als onderdeel van het event Circular Supply Power. Hiermee bundelen het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie en CIRCO de krachten om toeleveranciers in de maakindustrie circulair op weg te helpen.

Meer info & aanmelden

Dit event is al geweest

  • Businesskansen
  • Alle sectoren
CIRCO Demo ‘Circulair ondernemen, hoe doe je dat?’

29-11-2022

15.00-17.00u

Deze workshop is geannuleerd. Je kunt wel op 13/12 online aansluiten!
Van het brouwen van frisse biertjes uit oude broodkorsten tot het leasen van een modulaire koptelefoon. Circulair ondernemen is niet alleen hot, maar ook uiterst noodzakelijk gezien de huidige klimaatproblemen en toenemende grondstoffenschaarste. Om de transitie te kunnen maken hebben we gedreven ondernemers met ketenpartners nodig die hier mee aan de slag gaan. Ben jij zo’n ondernemer en nieuwsgierig naar circulair ontwerpen en circulaire businessmodellen? Geef je dan snel op voor de CIRCO Demo!

HAVEP: Circulariteit in de textielbranche

“Om als sector een positieve impact te maken, wil je een duurzaam model dat je tot in lengte van dagen kan uitvoeren zonder schadelijke effecten.”

Jobien Laurijssen

Sustainability manager HAVEP en deelnemer CIRCO Track