Let op! Deze track is al geweest

VOL: Track – Binnenlandse Verhuisdiensten

Track

19 april, 12 mei, 7 juni
13.00 - 17.00

Ben jij ondernemer in de verhuisbranche? En wil je ontdekken wat een circulaire economie voor jou inhoudt? Dan is deze CIRCO Track perfecte start! In een gevalideerd programma leer je hoe je circulaire concepten praktisch inzet voor jouw product en businessmodel.

Deze Track is vol. Schrijf je in voor de reservelijst en/of toekomstige vergelijkbare Tracks via de inschrijfknop.

 

Driedaags ontwikkeltraject

Circulaire Economie is een systeem waarin hoogwaardige diensten worden geleverd en waar producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen. Hiervoor zijn nieuwe ketens en nieuwe samenwerkingen nodig. CIRCO biedt een driedaags ontwikkeltraject aan om ketenpartners bij elkaar te brengen en vanuit ieders eigen positie en businesscase op weg te helpen en kennis op te doen van circulair ondernemen en circulair design. Zo worden samen nieuwe kansen ontdekt en wordt circulaire business in gang gezet.  

Ieder bedrijf gaat heel praktisch en concreet aan de slag met haar eigen producten en diensten. Dit onder begeleiding van 2 trainers met circulaire kennis van o.a. verpakkingen.

Deze CIRCO Track wordt georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Financiën.

 

Programma

Het programma bestaat uit drie halve dagen waarin fysiek en online direct contact tussen de trainers en alle deelnemers is. Tussen deze contactmomenten wordt individueel aan de eigen case gewerkt. 

Dag 1 Initiate Workshop (halve dag, fysiek) – 19 april
Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachtengoed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen van jouw eigen bedrijf. 

Dag 2 Ideate Workshop (halve dag, online) – 12 mei
In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire business modellen en design strategieën, toegepast op jouw eigen business. 

Dag 3 Implement Workshop (halve dag, fysiek) – 7 juni
We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Tevens leer je om te gaan met barrières.

 

Wat levert het op?

  • Tijdens de blended  CIRCO Track ontdek je samen met ketenpartners circulaire business kansen. Je werkt één van die kansen uit tot een concreet plan  dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf.
  • Het samenwerken binnen de keten maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis en concreet bruikbare tools.
  • Daarnaast krijg je zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.

Praktische informatie

Voor wie?

Ondernemers uit de verhuisbranche die willen ontdekken wat Circulaire Economie inhoudt en hoe je het abstracte concept praktisch inzet voor jouw product en businessmodel. Bijvoorbeeld:

  • Verhuisbedrijven
  • Leveranciers verpakkingsmaterialen als dozen en boxen, dekens, (afdek)folies

Er doen 2 personen per bedrijf mee, voor maximale impact ten behoeve van de implementatie.

Profielen van de deelnemers: iemand met technische achtergrond (ontwerper, engineer) en iemand met commerciële achtergrond (marketing, bedrijfskundig, inkoop)

Kosten

Deelname is kosteloos.

Feitelijke kosten zijn € 2.000. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en door het ministerie van Financiën.

Trainers

Marien Korthorst
Marien Korthorst
Meer info
Rick Passenier
Meer info