Let op! Deze track is al geweest

Workshop Track – Smart Industry

Track

17 september, 8 oktober & 29 oktober 2019
9.00 – 18.00 uur

In deze CIRCO Track breng je de ontwikkeling van jouw producten en processen een stap verder, waarbij je het toepassen van Smart Industry slim combineert met circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan:
• Grondstof-efficiency (efficiënter produceren, 3D-printen en hergebruik van productieafval);
• Levensduurverlenging van componenten en producten (door ICT i.c.m. sensoriek, Internet of Things, slimme  onderhoudscontracten, upgrading en re-manufacturing);
• Delen van middelen i.p.v. het aanschaffen: intensiever gebruik maken van productieapparatuur;
• Controle houden door monitoring op afstand (preventief onderhoud i.p.v. vervanging);
• De impact voor je bedrijf om een dienst i.p.v. een product te leveren.

Programma

Initiate Workshop

Duik dieper in het gedachtegoed van smart & circulaire economie. Per bedrijf worden de circulaire kansen in kaart gebracht en geselecteerd.

Ideate Workshop

We werken de meest kansrijke propositie uit met behulp van circulaire designmethoden en businessmodellen. Dit levert een  circulaire klantpropositie op met een businessmodel, product (re)design en aanvullende diensten.

Implement Workshop

We brengen de veranderingen in beeld die nodig zijn om de propositie te implementeren. Deze toetsen we op haalbaarheid en we werken een implementatieplan uit: wie doet wat, wanneer? We sluiten af met een pitch.

Waarom meedoen?

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten. Bovendien is het een innovatieve herijking van je business-model. Is deze toekomstbestendig? Welke nieuwe visies zijn er op dit gebied?
  • Samenwerken binnen de keten maakt mogelijk wat voor een individueel bedrijf of ontwerper lastig of onmogelijk is. Hierdoor worden ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
  • Je krijgt toegang tot concreet bruikbare kennis en tools.
  • Je ontwikkelt plannen die op korte termijn realiseerbaar zijn voor je bedrijf, en krijgt zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.
  • Meedoen aan CIRCO biedt veel kansen voor aanhaken op een breed netwerk, contact met andere sectoren en een groeiende community.
  • Je draagt als bedrijf bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie, waarin producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen hun waarde behouden.
  • De CIRCO Track wordt verzorgd door ervaren CIRCO-trainers.
  • One time opportunity: dit is een uniek project, en een kans om deel uit te maken van een groep koplopers!

Praktische informatie

Voor wie?

Deze CIRCO Track is speciaal bedoeld voor bedrijven uit de maakindustrie die met Smart Industry en circulair ondernemen aan de slag zijn of willen en daarbij gefaciliteerd willen worden met praktische tools en kennis van experts en die willen leren door interactie met andere bedrijven in de keten.

De Track biedt plaats aan tien bedrijven. Van ieder bedrijf doen twee personen mee, bij voorkeur een duo van een designer/ingenieur/business developer en iemand met een commerciële rol, die markt, klanten en stakeholders kent. Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces, en in de interactie tussen de tien deelnemende bedrijven.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deelname bedragen €500,- ex. btw per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Trainers

Linda Louwissen
Linda Louwissen
Meer info
Marien Korthorst
Marien Korthorst
Meer info