Let op! Deze track is al geweest

Workshop Track – Woning- en Utiliteitsbouw

Track

9 oktober, 1 & 19 november 2019
9.00 – 18.00 uur

In de bouwsector liggen veel circulaire kansen. Maar gemakkelijk is het niet: de bouwwereld is redelijk complex en de keten ziet er vaak ingewikkeld uit. Ben jij DGA, projectleider, ontwerper of tekenaar in de woning- en utiliteitsbouw, en zie je kansen om delen van je productie circulair te maken? 

Dag 1: Initiate Workshop

Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachtegoed van de circulaire economie. Bedrijven en ontwerpers onderzoeken samen hoe je tot innovatieve businessmodellen en productontwerpen kunt komen door de toepassing van circular design-principes. Ook vindt er een rondleiding plaats bij ARN (Auto Recycling Nederland).

Dag 2: Ideate Workshop

In deze sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en designstrategieën. We pakken de kansen uit de vorige workshop verder op en verkennen ze verder. In een aantal interactieve werkvormen worden alle eerder verzamelde inzichten verwerkt tot circulaire producten en diensten.

Dag 3: Implement Workshop

Tijdens de laatste workshop word je voorbereid om de stap te maken naar de realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Ook leer je om te gaan met barrières.

Waarom meedoen?

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen.
  • Je bent voorbereid op toekomstige ontwikkelingen en regelgeving.
  • CIRCO maakt door samenwerken binnen de keten mogelijk wat voor een individueel bedrijf of ontwerper lastig of zelfs onmogelijk is.
  • Je krijgt toegang tot concreet bruikbare kennis en tools.
  • Je ontwikkelt plannen die op de korte en lange termijn realiseerbaar zijn.
  • Je vergroot je netwerk.
  • Je draagt als bedrijf bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie.
  • Dit is een uniek project en een kans om deel uit te maken van een groep koplopers

Praktische informatie

Voor wie?

Deze Circo Track is specifiek bedoeld voor DGA’s, projectleiders, ontwerpers en tekenaars uit de woning- en utiliteitsbouw, die kansen zien om onderdelen van hun productie circulair te maken. Van ieder bedrijf doen twee personen mee, bij voorkeur een duo van een designer/ingenieur/business developer en iemand met een commerciële rol, die markt, klanten en stakeholders kent. Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces, en in de interactie tussen de tien deelnemende bedrijven.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deelname bedragen €500,- ex. btw per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Trainers

Linda Louwissen
Linda Louwissen
Meer info