CIRCO Hub Drenthe gelanceerd!

Update

CIRCO Hub Drenthe is officieel van start. Tijdens het event Meppel Onderneemt Circulair is de zevende CIRCO Hub gelanceerd. De Hub helpt Drentse bedrijven en ondernemers om hun circulaire ambities te realiseren. Daarmee vormt de CIRCO Hub een springplank voor de circulaire transitie in de provincie Drenthe.

CIRCO Hub Drenthe lancering

Een stevig netwerk in de circulaire transitie

CIRCO Hub Drenthe is een samenwerking van Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE) en Ik Ben Drents Ondernemer (IBDO). Zij werken samen met verschillende partners, netwerken en kennisinstellingen om circulaire kennis zo breed mogelijk te delen. Daarmee verstevigt het netwerk van Noord-Nederland Verdient Circulair dat noordelijk MKB inspireert en stimuleert om circulair te ondernemen.

 

Circulaire initiatieven opschalen in de regio

Om individuele bedrijven én hele ketens te activeren en te leren circulair te werken, organiseert de Hub verschillende CIRCO Tracks. Bedrijven die deelnemen aan deze Tracks krijgen praktische handvatten waarmee ze direct aan de slag kunnen in hun eigen bedrijf en keten om waardeverlies om te zetten in waardecreatie.

De Tracks bieden een mooie start om producten en businessmodellen te (her)ontwerpen. Maar daar houdt het niet bij op. Juist door de samenwerking tussen deze partners, kunnen circulaire initiatieven verder opschalen in de regio. De komende tijd wordt de behoefte voor zogenoemde CIRCO Tracks bij het Drentse MKB geïnventariseerd.

CIRCO Hub Drenthe lancering taart

Intelligent vooruitstruikelen

Eind april vond het event Meppel Onderneemt Circulair plaats. Ondernemers uit de afval-, maak-, voedsel-, bouw- en zorgindustrie kwamen daar samen om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen over circulariteit. Een mooie gelegenheid om de CIRCO Hub Drenthe officieel te lanceren.

“We moeten wat met circulaire economie. We moeten die stap maken. Dat doe je niet alleen. En dat gaat met vallen en opstaan. Ik noem dat een proces van intelligent vooruitstruikelen.”
Alex van Oost Directeur N.I.C.E.

Bekijk dit filmpje voor een sfeerimpressie van Meppel Onderneemt Circulair en de lancering van de CIRCO Hub:

 

Ondernemers die geïnteresseerd zijn in (Tracks van) de CIRCO Hub Drenthe kunnen contact opnemen met Rudmer Heij (IBDO) rudmer@ikbendrentsondernemer.nl.

Topics

Hub

Discussieer mee