CIRCO Kick-off in de regio

Update

De ontwikkeling van nieuwe waarde begint bij ondernemers. Design is daarbij de motor om tot circulaire producten, diensten en businessmodellen te komen. CIRCO biedt een design-methodiek waarmee je leert hoe je een product, dienst of businessmodel circulair ontwerpt. Lees hier wat jij als netwerkpartner of provincie kunt doen.

Pepijn Duijvestein
Pepijn Duijvestein

2019-09-06_Circo-Track_Juri-Hiensch_MG-1537

Wat kan CIRCO doen in de regio?
Verschillende regio’s zijn al van start gegaan met de uitrol van CIRCO. Dit biedt ondernemers de kans om concreet te aan de slag te gaan met circulair design. Als netwerkpartner kun je CIRCO in jouw regio inzetten door een Kick-off te organiseren, waarbij we de interesse in de regio toetsen en concrete thema’s formuleren voor een CIRCO Track (een reeks van drie op elkaar afgestemde workshops).

Eerst de potentie in kaart
Voorafgaand aan een Kick-off brengen we de potentie in de regio in kaart met een aantal concrete stappen. Daarmee zorgen wij dat CIRCO optimaal aansluit bij de ontwikkelingsvraag van de regio. Zo maken wij samen met jou als netwerkpartner een analyse van de beleidsdoelstellingen van de provincie, het karakter van de regio en mogelijke thema’s in relatie met de transitieagenda’s. We kunnen in deze fase de meest kansrijke bedrijven uit de middenmoot van de regionale economie selecteren om de meeste impact te realiseren.

 

 

Samen de energie in de regio benutten
Op basis van deze informatie organiseren wij dan de Kick-off, waarbij we branche- en netwerkorganisaties uitnodigen. In een miniworkshop maken zij kennis met CIRCO en kunnen zij input leveren voor mogelijke thema’s die uit kunnen groeien tot CIRCO Tracks. Op deze manier zorgen wij samen met jou dat de energie in de regio benut wordt en de CIRCO-methodiek optimaal aansluit bij de kansen die er liggen.

What’s in it for you?
Na afloop van de Kick-off:

  • Weet je welke interesse er is in de regio om met circulair design aan de slag te gaan;
  • Weet je wie de relevante netwerkpartners zijn;
  • Weet je welke thema’s geschikt zijn voor een CIRCO Track.

CIRCO maakt het mogelijk de potentie van de regio te ontsluiten en geeft ondernemers handvatten om aan de slag te gaan met circulair design.

Meer info of aan de slag?
Enthousiast om als netwerkpartner een Kick-off te organiseren? Stuur een mail naar Pepijn: pepijn@circonl.nl!

Pepijn Duijvestein
Pepijn Duijvestein

Als creatieve en daadkrachtige katalysator weet hij de urgentie omtrent duurzaamheid op de agenda te zetten op verschillende niveaus binnen organisaties. Pepijn ziet snel kansen en de potentie van mensen, organisaties, nieuwe technologie en maatschappelijke ontwikkelingen die hij omzet naar een hands-on aanpak en innovatieve businessmodellen. Door zijn energieke houding, persoonlijke benadering en humor lukt het hem mensen te activeren en te binden, om gezamenlijk een toekomstbestendig en impactvolle economie te creëren.

Pepijn Duijvestein (1985) is directeur en senior business innovator bij New Economy. Daarbij is hij lid van de Raad van Toekomst van Alliander, Ambassadeur Green Elephant en  bewoner van Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk van Europa.

Bij CIRCO houdt Pepijn zich bezig met innovatie.

Stel een vraag

Discussieer mee