CIRCO op DDW: Embassy of Circularity & DRIVE

Update

CIRCO is een van de trekkende partners van de nieuwe Embassy of Circularity, op de Dutch Design Week 2018. De Embassy of Circularity, die te zien is van 20 tot en met 28 oktober, zet circulair wonencentraal. Het is de eerste keer dat de Dutch Design Week circulaire economie zo groot op de kaart zet.

17

Als onderdeel van DDW zal de Embassy of Circularity een expositie en liveprogramma gebruiken om te onderzoeken hoe we tegen het jaar 2020 compleet circulaire appartementen kunnen neerzetten. Van bouwmaterialen tot meubelstukken, businessmodellen en elektronische apparaten, er zijn nog veel vragen te beantwoorden voordat circulair wonen de nieuwe standaard is. CIRCO helpt met de invulling en concretisering van de ambassade.

Naast de centrale expositie en programma heeft CIRCO ook een eigen kavel in dezelfde ruimte. Daar wordt verteld over CIRCO, maar zijn ook een aantal producten van (oud)deelnemers te zien waarmee het verhaal wordt verrijkt en versterkt. Een prachtige kans voor het gehele publiek van de Dutch Design Week om kennis te maken met CIRCO en mogelijke uitkomsten van ‘creating business through circular design’.

Ambassades op de DDW

Dutch Design Foundation (DDF), de drijvende kracht achter de Dutch Design Week en het World Design Event, gelooft in de positieve kracht van design in het vormgeven van de wereld van morgen. De creatieve ambassades die zij jaarlijks faciliteren vormen gemeenschappen van internationale creatieve denkers en doeners, stedelijke innovators, bedrijfsgemeenschappen, ondernemers, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Binnen deze ambassades gaan deze partijen toekomstige uitdagingen aan waar steden en inwoners mee zullen worden geconfronteerd. De creatieve ambassades van dit jaar zoomen in op zes onderwerpen: circulariteit, gezondheid, mobiliteit, voedsel, water en stedelijke transformatie.

Meer CIRCO op de DDW

Naast CIRCO’s partnership bij de Embassy of Circularity en een eigen kavel, is CIRCO zoals elk jaar ook weer te vinden op het Design Research & Innovation Festival DRIVE. Kom op 25 oktober naar het Natlab voor presentaties en workshops over circulaire onderwerpen!

Lees meer over de Embassy of Circularity op deze twee pagina’s van de DDW: hier en hier ook.

Discussieer mee