CIRCO tijdens de Week van de Circulaire Economie

Update

De Week van de Circulaire Economie, van 3 tot en met 7 februari 2020, is dé landelijke campagneweek voor de circulaire economie in Nederland. Goede voorbeelden krijgen een podium, professionals vanuit bedrijven en overheden ontmoeten elkaar en startende ondernemers krijgen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Ook CIRCO is actief tijdens de week; online en in het land. Waar en wanneer vind je ons?

iStock-1178711138

Nationale Conferentie Circulaire Economie

3 februari 2020, 9.00 uur – 18.00 uur, Fokker Terminal Den Haag

Voorheen ging het bij circulaire economie vooral over begrippen als recycling. Maar steeds meer ontstaat de bewustwording dat circulaire economie om meer gaat dan alleen het recyclen van afval tot nieuwe grondstoffen. Het is ook belangrijk dat we op een andere manier met onze producten omgaan: bijvoorbeeld door ze te repareren, niet meer te kopen, te delen, te hergebruiken… Kortom; hoger op de ladder richting een circulaire economie komen is het thema van deze editie.

Tijdens de sessie voor beleidsmedewerkers en ambtenaren van de decentrale overheden gaan CIRCO’s Pepijn Duijvestein en Iris Grobben dieper in op de kansen die CIRCO biedt voor ondernemers in de regio en op welke manier CIRCO als instrument kan worden ingezet om beleidsdoelstellingen te behalen.

Meer informatie & aanmelden (NB: de conferentie is uitverkocht, maar je kunt je nog wel aanmelden voor de reservelijst)

Circulair ondernemen met RVO.nl

4 februari 2020, 9.30 uur – 13.00 uur, Marienhof Amersfoort

Ben je consultant, adviseur of intermediair op het gebied van circulaire economie? En wil je je klanten of bedrijf nog beter informeren over de fiscale voordelen die RVO.nl biedt? Kom dan op dinsdag 4 februari 2020 naar de bijeenkomst ‘Circulair ondernemen met RVO.nl’ in Amersfoort.
CIRCO’s Pepijn Duijvestein staat hier op de informatiemarkt om te vertellen over de kansen die de circulaire economie biedt.

Meer informatie & aanmelden

De toekomst van de inkoper

4 februari 2020 – 13.00 uur, Circl, Amsterdam

Met de transitie naar de circulaire economie en de nieuwe manier waarop wij onze samenleving willen inrichten verandert je rol als inkoper. Overwegingen die je meeneemt in de keuze voor de juiste producten worden complexer. Denk aan de toenemende vraag naar transparantie in leverketens, nieuwe samenwerkingsvormen met bestaande klanten, producten die als dienst afgenomen kunnen worden en dat alles tijdens digitale transformatie en klimaatverandering. Als inkoper stimuleer je innovatie, maar dat staat soms ook haaks op winstgevendheid. Om je fit te maken voor de uitdagingen van de toekomst hebben wij voor dit programma degenen uitgenodigd die het al doen. Je collega’s. En experts die weten wat er zo allemaal bij komt kijken als je aan de slag gaat met circulair inkopen. Voor jou. Morgen.

Meer informatie & aanmelden

De toekomst van de Product Designer

5 februari 2020 – 13.00 uur, Circl, Amsterdam

Klimaatverandering, grondstoffen die op raken, gebruik in plaats van bezit. De wereld zoals we die kennen is flink aan het veranderen. Niet alleen jij maar ook jouw klanten hebben dit door. We staan voor grote uitdagingen, maar gelukkig zijn er ook oplossingen voorhanden. Voor een systeemverandering is iedereen nodig en juist designers kunnen daar een sleutelrol in spelen. Wil je weten hoe je met jouw werk kan bijdragen en welke mindset je als product designer van de toekomst nodig hebt? Kom dan op 5 februari naar Circl! Je gaat in gesprek met bekende ontwerpers en loopt de deur uit met een helder idee van wat jij zelf kan doen. CIRCO-alumnus Gertjan de Kamp van Vepa vertelt over hoe hij er samen met familiebedrijf Vepa in is geslaagd om circulariteit een kernwaarde te maken in alle designprocessen, al voor circulariteit op de publieke radar kwam.

Meer informatie & aanmelden

MKB dag – Jouw afval is goud waard

5 februari 2020, 07:30 – 19:00 –  BlueCity 010, Rotterdam

Ben je ondernemer in de horeca, retail, bouw, evenementen, maakindustrie of toerisme? En wil jij weten welke waarde jouw afval heeft? Kom dan op 5 februari naar de MKB dag, jouw afval is goud waard in BlueCity. Volg daar de CIRCO mini workshop en onderzoek welke reststromen uit jouw onderneming geld waard zijn en ontdek de wereld na single-use plastics.

Meer informatie & aanmelden

Upskilling the Financial Leader

6 februari 2020, 13.00 uur – Circl, Amsterdam

Curious how your job as Chief Value Officer could look like?
In order to achieve the transition from a linear to a circular economy, the role of financial leaders is becoming increasingly cross-functional within businesses. CFOs are often expected to get a firm grasp and understanding of the day-to-day and near-term forecasts while adding value to the long-term business plan of the company. Join this programme to learn more about the expanded skillset of the future CFO. What does the shift from products to services mean for the balance sheet of the company? And how to perform as a steward of long-term value creation beyond financial results?

Meer informatie & aanmelden

Discussieer mee