Handleiding en templates Analysemodel Circulaire Business

Om je te helpen de potentie van circulaire business voor jouw product inzichtelijk te maken, is Analysemodel Circulaire Business (ACB) ontwikkeld, in opdracht van CIRCO. Met behulp van dit model krijg je meer inzicht in het economische potentieel van circulaire business voor jouw bedrijf en het vinden van een geschikt businessmodel om dit te benutten. In je huidige waardeketen zit hoogstwaarschijnlijk waardeverlies, en dat verlies van waarde heeft een businesspotentieel.

Webinar

Mocht je het webinar met uitleg nog niet gezien hebben, bekijk dat dan eerst.

Handleiding

Het ACB is ontwikkeld in Excel. Er zit een hele database met gegevens achter die voor de gebruiker niet te zien is, maar waar je meer over kunt lezen in de verantwoording. Voor de gebruiker hebben we geprobeerd het model zo overzichtelijk mogelijk te houden.

Het model bestaat uit drie stappen:

  1. Het invullen van de productinformatiekaart;
  2. Het invullen van de producteigenschappenkaart;
  3. En het invullen van de waardekaart.

Download voordat je aan de slag gaat met onderstaande templates eerst de handleiding: Handleiding CBA_CIRCO

 

Het model: templates per sector

Hieronder vind je de ingevulde templates per sector, om een beeld te krijgen van de circulaire businesspotentie in deze sectoren.

 

Vragen of opmerkingen?

Laat ons weten wat je ervan vindt! Dat kan door dit korte feedbackformulier in te vullen.

Het Analysemodel Circulaire Business is tot stand gekomen in opdracht van CIRCO en uitgevoerd door Pepijn Duijvestein & Jonah Link van New Economy. Voor technische en/of inhoudelijke vragen over het model kun je een mail sturen naar jonah@circonl.nl of pieter@circonl.nl.