CIRCO Webinar circulaire businesspotentie gemist?

Update

Dit live webinar heeft al plaatsgevonden. Gemist? Geen zorgen, je kunt de opname nu terugkijken via onze website.

Webinar Circulaire businesskansen

Wil jij als ondernemer inzicht in de verborgen businesskansen in jouw keten? Wil je inzicht in de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën die zorgen voor zoveel mogelijk waardebehoud? Wil je weten wat de economische businesspotentie is als je producten of onderdelen langer in de keten houdt? Dan is dit webinar iets voor jou!

Tijdens dit webinar van 1 uur ontdek jij als ondernemer wat je kunt bereiken met circulaire business. Met behulp van de circular design-methode van CIRCO leer je hoe je je product en je businessmodel circulair kunt maken en welke circulaire businessmodellen daarbij passen.

Kijk het webinar terug!

Aan de hand van verschillende aansprekende voorbeelden uit diverse sectoren laten we zien hoe je kunt sturen op levensduurverlenging van een product en wat dat betekent voor de financiële waarde ervan. Want waarde, dat is het toverwoord. Om waardeverlies om te zetten in een kans, is het belangrijk om zoveel mogelijk waarde te behouden. Hoe pak je dat aan? En op welke manier kun je voorkomen dat je product veel waarde verliest na het eerste verkoopmoment? Zijn er misschien zelfs andere bedrijven die verdienen aan de waarde van jouw product?

Analysemodel Circulaire Business Potentie

Om dit voor ondernemers concreter en beter inzichtelijk te maken, ontwikkelde CIRCO onlangs het Analysemodel Circulaire Business Potentie. Een nieuwe tool die is gebaseerd op dit model is na afloop van het webinar beschikbaar in de Kennisbank van CIRCO. Het model maakt onder meer onderscheid tussen de verschillende levensfasen van een product, waardoor inzichtelijk wordt in welke levensfase je economische waardecreatie kunt realiseren en welke van de vijf basistypen circulaire businessmodellen daar het beste bij past.

Het webinar wordt gegeven door Jonah Link. Jonah werkt als adviseur bij Dr2 New Economy en is vanuit daar ook betrokken bij CIRCO. Jonah vertaalt abstracte data naar praktisch toepasbare analysemodellen, waarmee je inzicht krijgt in je product of dienst en de relatie tussen het businessmodel en de milieu-impact. Hij biedt je zo handvatten waardoor jij meer inzicht krijgt om concrete stappen te ondernemen, de milieu-impact te verminderen en de toegevoegde waarde voor je bedrijf te verhogen. Jonah heeft een achtergrond in milieuwetenschappen en duurzame bedrijfskunde en innovatie. Daarnaast is hij dagelijks bezig met CO2-impact binnen het bedrijfsleven.

CIRCO is een programma van CLICKNL en wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

Terugkijken

Kijk het webinar terug!

Praktische informatie

Voor wie?

Het webinar is vooral interessant voor ondernemers die op wat voor manier dan ook verdienen aan producten, en die benieuwd zijn naar hun circulaire businesspotentie. Maar ook andere geïnteresseerden kunnen het webinar uiteraard volgen.

Kosten

Het bekijken van het webinar is gratis, net als het gebruik van de tool.

Discussieer mee