CIRCO Hub Brabant

Samenwerken aan circulaire oplossingen voor stijgende grondstofprijzen, energieprijzen en nieuwe wet- & regelgeving voor verduurzamen.

Maak jij je als ondernemer zorgen over het klimaat, stijgende grondstof- en energieprijzen? Of wil je voorop lopen, nog voordat grote afnemers en regelgeving duurzaamheid opleggen? Circulair ondernemen biedt een oplossing voor deze uitdagingen. Het is een vorm van duurzaamheid waarbij we grondstoffen zo lang en zo veel als het kan hergebruiken.

Met de CIRCO Track-methodiek helpt CIRCO Hub Brabant je bij het (her)ontwerpen van circulaire producten, design strategieën of businessmodellen. Zo zorgen we samen dat jouw bedrijf klaar is voor de toekomst. Een CIRCO Track is ook interessant voor bedrijven die minder afhankelijk willen zijn van lange, kwetsbare supply chains of toeleveranciers uit andere werelddelen.

CIRCO Hub Brabant _ landscape

CIRCO Hub Brabant verbindt regionale netwerken en bundelt hun krachten. De volgende partijen zijn betrokken bij onze samenwerking:

CIRCO Hub Brabant _ logo Up New         CIRCO Hub Brabant _ logo Midpoint Brabant

CIRCO Hub Brabant _ logo Fontys      CIRCO Hub Brabant _ logo Rabobank

CIRCO Hub Brabant _ logo provincie Noord Brabant

Wat is een CIRCO Track?

Een CIRCO Track is een driedaags programma waarin ondernemers met andere deelnemers uit een specifieke keten aan de slag gaan met circulair ondernemen. In 7 stappen helpen we elke onderneming van lineair naar circulair. Door kruisbestuiving in de ketensamenwerking worden de (on)mogelijkheden van circulair ontwerp zichtbaar. Op het moment dat deelnemers vragen hebben, roepen we de hulp in van het onderwijs. Studenten helpen mee om vraagstukken te versnellen.

Deelnemers leren de principes van circulair ontwerp, verkennen de kansen voor hun eigen onderneming – in relatie tot de keten – en zetten eerste concrete stappen richting de ontwikkeling van nieuwe circulaire producten, design strategieën of businessmodellen.

3 redenen om mee te doen

  • Onder leiding van experts ga je aan de slag om jouw bedrijf toekomstproof te maken. Praktijkgericht en realistisch dankzij feedback uit je eigen bedrijfsketen.
  • Creëer concurrentievoordeel omdat jouw bedrijf inspeelt op de nieuwste ontwikkelingen en regelgeving in de markt (denk bijvoorbeeld aan de duurzaamheidsrapportage, de CSRD).
  • Circulair ondernemen zorgt ervoor dat jij niet meer afhankelijk bent van kwetsbare supply chains of toeleveranciers uit andere werelddelen. Zo kom je tot toekomstgericht duurzaam ondernemen.

CIRCO Track partner worden?

Zelf een CIRCO Track opstarten? Dat kan. Als jij aansluit als CIRCO Track-partner, organiseren we een CIRCO Track met jouw ketenpartners en gaan we aan de slag met een thema dat waardevol is voor jouw bedrijf, gemeente of organisatie. Klinkt dat als een goed plan? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Agenda en aanmelden voor Tracks

Ontdek nieuwe businesskansen, stap in een circulair designproces en ontwikkel een visie en stappenplan met aankomende Tracks. Een CIRCO Track is een gevalideerd workshop-programma voor ondernemers.

Ga naar de Tracks van CIRCO Brabant

Contact

Heb je vragen over of verzoeken voor de CIRCO Hub Brabant?

Neem dan vooral contact met ons op via:
Ilse Gaasenbeek| ilsegaasenbeek@midpointbrabant.nl

 

Hier vind je een overzicht van alle Tracks

Agenda

In 7 stappen van lineair naar circulair

Methode

Laat je inspireren door deze bedrijven

Cases