CIRCO Hub Oost-Nederland

Wil je nieuwe circulaire business kansen ontdekken? Neem dan deel aan een van de CIRCO Tracks. Een workshop voor ondernemers in Oost-Nederland waarin je in 3 dagen tijd concrete stappen zet naar een nieuw businessmodel.

CIRCO Tracks als springplank voor circulair Oost-Nederland

De circulaire economie ontstaat niet vanzelf. Daarom organiseren we in Oost-Nederland CIRCO Tracks om startups, scale ups, mkb-ers én hele ketens te activeren en te leren circulair te werken. We helpen ondernemers en creatieve professionals in Gelderland en Overijssel hun producten, diensten en businessmodellen circulair door te ontwikkelen of (her)ontwerpen om zo de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Bedrijven die deelnemen aan deze Tracks krijgen praktische handvatten waarmee ze direct aan de slag kunnen in hun eigen bedrijf en keten om waardeverlies om te zetten in waarde creatie.

↓ Tekst gaat verder onder beeld 

CIRCO Hub Oost Nederland

Hoe werkt een CIRCO Track?

Tijdens een CIRCO Track maak je in drie dagen tijd uitgebreid kennis met de mogelijkheden van circulair ontwerpen en ondernemen voor jouw business. Je gaat inzien waar circulaire kansen liggen en je zet concrete stappen naar de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen. In 7 stappen brengen we je van lineair naar circulair. En laten we je zien dat deze maatschappelijke impact heel goed samen gaat met economisch rendement.

Je doorloopt de Track met een groep van ca. 10 bedrijven onder begeleiding van ervaren trainers die actief zijn op het thema van de Track. De groep komt zowel fysiek als online bij elkaar en je volgt online leermodules op zelf te bepalen tijdsstippen.

Voor optimaal resultaat en goede implementatie doen er (bij voorkeur) 2 personen per bedrijf mee: een designer/ingenieur/product manager en iemand die de markt, klanten en stakeholders kent.

 

Waarom meedoen?

 • Je gaat concreet en doelgericht aan de slag met circulaire economie;
 • Je werkt gezamenlijk aan innovatie in de hele keten;
 • Je ontwikkelt een verdienmodel waarbij je meer waarde haalt uit de huidige grondstoffen/producten;
 • Je (her)ontwerpt bestaande producten naar circulaire business;
 • Je ontwikkelt nieuwe businessmodellen voor verbetering klantrelatie (verdienstelijking);
 • Je krijgt inzicht in waardeverlies en benut deze;
 • Je creëert aansluiting op ander innovatiethema’s (data/AI/verdienstelijking/LEAN/3D).

 

Hiermee:

 • Vergroot je je concurrentiekracht en creëer je nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten;
 • Ben jij klaar voor de transitie naar de circulaire economie voordat deze vanuit regelgeving wordt opgelegd;
 • Krijg je toegang tot concreet bruikbare kennis en design tools die intern gedeeld en daarna voor andere circulaire projecten ingezet kunnen worden;
 • Krijg je zowel zicht op de voor je bedrijf realiseerbare circulaire plannen op korte termijn, als op mogelijke systeemveranderingen, als stip aan de horizon.

Partners achter de Hub

CIRCO Hub Oost-Nederland verbindt regionale netwerken en bundelt bestaande en nieuwe krachten. In opdracht van provincie Gelderland en provincie Overijssel hebben Kiemt en Oost NL CIRCO Hub Oost-Nederland opgezet met als doel: ondernemers te activeren om circulair te ondernemen.

Kiemt en Oost NL coördineren deze Hub. Mede dankzij de vele betrokken partners, netwerken en kennisinstellingen kunnen wij onze circulaire ambitie in Oost-Nederland realiseren. Zo zorgen we er samen voor dat circulaire kennis zo breed mogelijk gedeeld wordt. Want wij geloven sterk in de kracht van samen!

CIRCO Hub Oost Nederland _ logo OostNL    CIRCO Hub Oost Nederland _ logo Kiemt       Hub Oost Nederland _ logo provincie overijssel    CIRCO Hub Oost Nederland _ logo provincie gelderland

 

Partner worden?

Wil je een CIRCO Track organiseren of aanhaken bij een bestaande CIRCO Track voor de activatie? Dat kan! Aansluiten als Trackpartner betekent dat we aan de slag gaan met een thema dat voor jouw bedrijf, keten, gemeente of regio interessant en waardevol is. Neem gerust contact met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Agenda en aanmelden voor Tracks

Ontdek nieuwe businesskansen, stap in een circulair designproces en ontwikkel een visie en stappenplan. Meld je aan voor onze aankomende Tracks, workshops en events.

Ga naar de Agenda van CIRCO Hub Oost-Nederland

Contact

Heb je vragen over of verzoeken voor de CIRCO Hub Oost-Nederland?

Neem dan vooral contact met ons op:

Kim Klaassen Bos | Contactpersoon provincie Gelderland

klaassenbos@kiemt.nl

Sem van der Linden | Contactpersoon provincie Overijssel

Sem.vanderLinden@oostnl.nl

 

Hier vind je een overzicht van alle Tracks & events

Ga naar Agenda

Agenda

In 7 stappen van lineair naar circulair

Meer over de methode

Methode

Laat je inspireren door deze bedrijven

Lees ondernemersverhalen

Cases