Nieuwe trainers voor CIRCO!

Update

Om bedrijven op weg te kunnen helpen naar circulair ondernemen in CIRCO Tracks en Classes, zijn regelmatig nieuwe trainers nodig. Op 15 januari zijn nieuwe trainers aan het CIRCO team toegevoegd. Een goed begin van 2020!

trainers2020-web

De nieuwe trainers (januari 2020)

CIRCO treedt samen met een groeiend aantal netwerkpartners, in steeds meer regio’s en sectoren, actief in contact met bedrijven. Om deze geactiveerde bedrijven ook echt op weg te kunnen helpen in de CIRCO Tracks en Classes, zijn regelmatig extra trainers nodig.

In 2019 werd al een groep van 10 trainers opgeleid via het train-de-trainer-programma van CIRCO. En ook in 2020 kwamen er weer nieuwe trainers bij.

Nieuwe trainers 2020

CIRCO selecteert uiteraard iedere keer experts die goed aansluiten bij het CIRCO gedachtengoed: ‘creating business through circular design’. Op 15 januari 2020 werd een groep experts een hele dag getraind in de CIRCO-methode en -aanpak. Vanaf nu kunnen zij dus aan de slag met het trainen van bedrijven en ontwerpers die hun producten en businessmodellen willen herontwerpen om van de circulaire economie ook daadwerkelijk een florerende economie te maken.

De trainers die op 15 januari 2020 werden toegevoegd aan het team zijn:

Nieuwe trainers 2019

Op 16 april 2019 tekenden maar liefst 10 nieuwe trainers een samenwerkingsovereenkomst met CIRCO.

De trainers die vanaf dat moment werden toegevoegd aan het CIRCO-trainersteam zijn:

  • Arthur ten Wolde
  • Bas Roelofs
  • Diederik Merkens
  • Ellen Sillekens
  • Erik Bronsvoort
  • Fieke Grooters
  • Linda Louwissen
  • Ronald Lewerissa
  • Mars Holwerda
  • Tom Evers

 

Train de Trainer

De nieuwe trainers van 2019

Waarom sluiten de trainers zich aan bij CIRCO en wat verwachten ze?
Diederik Merkens: “Er wordt al jaren gepraat over de circulaire economie. Nu is het tijd om echt aan de gang te gaan! CIRCO biedt een mooie gelegenheid om concreet de daad bij het woord te voegen en echt stappen te maken in de praktijk.”

Arthur ten Wolde: “Leuk om direct met mkb-bedrijven aan de gang te gaan. CIRCO is heel succesvol in het opschalen. Ook erg leerzaam voor de trainer zelf om bottlenecks en de verhalen te leren kennen, want storytelling is erg belangrijk voor een transitie.”

Bas Roelofs: “Een Tegenlicht-uitzending met Thomas Rau was voor mij een eye-opener. Iemand die woorden gaf aan iets dat al een tijd knaagde. Hier moet ik iets mee…. Ik wil mijn kennis en vaardigheden aanwenden om de wereld mooier te maken.”

Ellen Sillekens: “Bedrijven kunnen deze transitie niet alleen maken, door in verbinding te zijn krijg je toegang tot exponentiële groei van circulaire kennis.”

Erik Bronsvoort: “De circulaire economie komt niet vanzelf maar moet gemaakt worden door iedereen! Ik hoop dat ik bedrijven en personen kan laten inzien waarom de circulaire economie ook voor hen interessant is.”

Fieke Grooters: “Mijn motto: niet toekijken, maar een beweging op gang brengen. Dat geeft mij energie! Liefst in een omgeving die je die kansen biedt. CIRCO is daar een mooi platform voor. Ik wil bedrijven graag helpen de volgende stap te zetten. Ik verwacht dat elke Track weer anders is, dus ook een steile leercurve voor de trainer zelf.”

Linda Louwissen: “Ik heb meerdere aanpakken gezien. De concreetheid en de tastbare stappen zijn echt meerwaarde. De circulaire economie is een abstract begrip en CIRCO is een waardevol hulpmiddel om het tastbaar en toepasbaar te maken.”

Ronald Lewerissa: “Iedere belangrijke transitie begint met een eerste stap. Ik verwacht dat we met CIRCO bedrijven zo ver krijgen om zo’n eerste stap te zetten.”

Interesse in een CIRCO Track of Class van deze trainers? Kijk in de agenda of neem contact op via: info@circonl.nl.

Discussieer mee