Provincie Overijssel biedt honderd productiebedrijven CIRCO Track aan

Update

Provincie Overijssel biedt honderd productiebedrijven de mogelijkheid om deel te nemen aan een CIRCO Track. Tijdens deze driedaagse CIRCO Tracks leren deelnemende bedrijven hoe ze nieuwe producten en diensten circulair kunnen ontwerpen én winstgevend kunnen maken.

2019-09-06_Circo-Track_Juri-Hiensch_MG-1483

Steeds meer bedrijven zoeken naar mogelijkheden om duurzaamheid en winstgevendheid te combineren. Dit past binnen de ambities van Provincie Overijssel om in 2050 te beschikken over een volledig circulaire economie: een economie zonder afval. Provincie Overijssel en haar partners ondersteunen bedrijven in deze omschakeling naar een circulaire economie. Zodat er straks een economie ontstaat waarin afval tot het verleden behoort.

Innovatieve ondernemers
Bij eerdere CIRCO Tracks hebben al twintig Overijsselse bedrijven kennisgemaakt met de mogelijkheden van de circulaire economie. De ondernemers waren positief, reden voor de provincie om nog eens tien CIRCO Tracks aan te bieden.

 

 

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “Provincie Overijssel zet in op een circulaire economie. We willen zo de druk op het milieu verminderen, economische kansen creëren en grondstoffenschaarste verminderen. Dit kunnen we niet alleen; daarbij hebben we innovatieve ondernemers nodig. Ondernemers die kansen zien en duurzame productiemethodes ontwikkelen.”

“De Overijsselse maakindustrie kan hier het verschil maken. Er zijn al genoeg voorbeelden. Denk maar aan Denimtex die van oude spijkerbroeken wandbekleding maakt. Of Auping, die oude matrassen inneemt en de onderdelen hergebruikt. We willen ondernemers in de Overijsselse maakindustrie ondersteunen om circulair te worden. Met de CIRCO Tracks helpen we hen de eerste concrete stap te zetten. Samen werken we aan een toekomstbestendig Overijssel.”

Deelname
Wil je vast laten weten dat je geïnteresseerd bent? Stuur dan een e-mail naar circulaire.economie@overijssel.nl.

Aanmelden
Of meld je gelijk aan via overijssel@circonl.nl!

Discussieer mee