Schrijf je nu in voor de Circular Awards 2020

Update

Mooie kans voor CIRCO-alumni of andere bedrijven die bezig zijn met circulair ondernemen: de Circular Awards 2020! Inschrijven kan nu, tot en met 10 januari 2020.

CA 2019 – Staatssecretaris en winnaar Auping

In een circulaire economie worden grondstoffen en materialen zo lang en goed mogelijk gebruikt. Bedrijven, (semi-)publieke organisaties en burgerinitiatieven spelen een cruciale rol bij het realiseren van deze nieuwe economie. Bedrijven bezitten de innovatiekracht en ondernemingszin om de oplossingen van morgen te ontwikkelen. Publieke organisaties zijn essentieel, omdat kringlopen vaak op lokaal of regionaal niveau zullen moeten worden gesloten. Burgerinitiatieven mobiliseren de energie van onderop.

Voorbeelden op het schild

Het Versnellingshuis Nederland Circulair! en het Rijksbrede Programma Circulaire Economie organiseren in 2020 voor de derde keer de Circular Awards. Om elkaar te inspireren met mooie voorbeelden en om circulaire koplopers op het schild te hijsen.

Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie op 13 februari 2020 worden twee hoofdprijzen uitgereikt: een voor ondernemingen (Circular Award Business) en een voor publieke partijen (Circular Award Public). Dit jaar wordt de aandacht ook gevestigd op circulaire burgerinitiatieven die kans maken op een Eervolle Vermelding.

Circulair Algemeen Landscape

Circular Award Public
Voor de Circular Award Public komen alle circulaire projecten van (semi-)publieke organisaties in aanmerking. Denk aan gemeentes, waterschappen, provincies, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, Rijksvastgoedbedrijf en Rijkswaterstaat. Dit kan variëren van een circulaire gebiedsontwikkeling tot een circulaire tender tot een circulair ‘kunstwerk’. Denk verder aan de belangrijke rol die publieke partijen spelen als verbinder, facilitator en aanjager om hun inwoners, bedrijven of andere belanghebbenden te motiveren. Alle soorten circulaire projecten zijn welkom!

Circular Award Business

Voor de Circular Award Business komen zowel projecten, producten, diensten als gehele organisaties in aanmerking. Als jouw bedrijf circulaire impact maakt, dan komt het in aanmerking!

Eervolle vermelding burgerinitiatieven

We zien ook veel initiatieven waar burgers samen de schouders eronder zetten om hun gemeenschap meer circulair te maken. Soms is een project klein in omvang, maar groot in betekenis: we moeten namelijk overal naar de circulaire economie toe. Daarom dit jaar aandacht voor circulaire burgerinitiatieven.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van de Circular Awards. Daar is ook meer informatie te vinden over de criteria en procedure.

Discussieer mee